Αλόη: Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να τη βάλεις στη φροντίδα της επιδερμίδας σου!

Δες τις πολύτιμες ιδιότητές της

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η αλόη είναι ένα αρχαίο φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις πολύτιμες θεραπευτικές της ιδιότητες, ενώ είναι και ιδανική για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου. (δες και για τη λιπαρή επιδερμίδα και πώς θα μειώσεις την περιττή λιπαρότητα και τις γυαλάδες στο πρόσωπό σου)

Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και ενεργά συστατικά που συμβάλλουν στην υγιή και λαμπερή όψη του προσώπου σου καθώς και δροσιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν σημαντικά τις φλεγμονές και του ερεθισμούς στο δέρμα. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων αναπλάθοντας με αυτόν τον τρόπο το δέρμα σου.

Αλόη: Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να τη βάλεις στη φροντίδα της επιδερμίδας σου!

Μια από τις πιο βασικές χρήσεις της αλόης είναι ως ένα πλούσιο ενυδατικό για την επιδερμίδα. Τα φυσικά συστατικά της συμβάλλουν στην ανακούφιση της ξηρότητας και στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, ενώ βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του pH του δέρματος, κάνοντάς το πιο απαλό και ενυδατωμένο.

φύλλα αλόης
Shutterstock

Ακόμη, η αλόη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν τη γήρανση της επιδερμίδας αλλά και τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό εξάλλου την κάνει ιδανική ως βασικό συστατικά για αντηλιακά αλλά και αντιγηραντικά προϊόντα φροντίδας.

Τα εκχυλίσματα αλόης χρησιμοποιούνται επίσης για την αντιμετώπιση της ακμής, ενώ ακόμη καταπολεμούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες πάνω στο δέρμα σου. Σημείωσε ότι τα ενεργά συστατικά της βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος και μειώνουν σημαντικά τις ατέλειες.

Τέλος, η αλόη ανακουφίζει από ευαισθησίες, ηλιακά εγκαύματα και το ερεθισμένο δέρμα, ειδικά μετά την έκθεση στον ήλιο. Δεν είναι τυχαίο που περιέχεται σε πολλές συνθέσεις after sun προϊόντων για να προσφέρει άμεση ανακούφιση στο δέρμα.

Από τα παραπάνω μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η αλόη αποτελεί ένα φυσικό θαύμα για την επιδερμίδα καθώς τα πολύτιμα συστατικά της βοηθούν στην ενυδάτωση, στην ανανέωση και στην προστασία του δέρματος, καθιστώντας την αναπόσπαστο κομμάτι για την καθημερινή σου φροντίδα.