Ουλές στο πρόσωπο: Πώς να τις κρύψεις & να τις καλύψεις τέλεια με τη βοήθεια του makeup!

Με αυτούς τους τρόπους θα τις καμουφλάρεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Οι ουλές μπορεί να είναι μια δύσκολη πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους, είτε προέρχονται από τραυματισμούς είτε από χειρουργικές επεμβάσεις ή ακόμη και από σημάδια ακμής. Ωστόσο, το μακιγιάζ μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να καλύψεις τις συγκεκριμένες ατέλειες πάνω στο δέρμα σου προκειμένου να αισθανθείς καλύτερα με τον εαυτό σου ανεβάζοντας και την αυτοπεποίθηση σου.

Παρακάτω θα δεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις εύκολα και απλά.(δες και τα 5 βήματα για να αφαιρέσεις σωστά το makeup από την επιδερμίδα σου)

Ουλές στο πρόσωπο: Πώς να τις κρύψεις & να τις καλύψεις τέλεια με τη βοήθεια του makeup!

  • Ξεκίνα με την προετοιμασία της επιδερμίδας σου. Εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα που θα εξομαλύνει την επιφάνεια του δέρματος και θα διευκολύνει την εφαρμογή του μακιγιάζ. Στην συνέχεια και αφού απλώσεις την κρέμα εφάρμοσε μια ιδέα από ένα ένα primer για να μειώσεις την εμφάνιση των πόρων και για να δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο και λείο καμβά για το μακιγιάζ σου.

    γυναίκα με σημάδια ακμής
    Shutterstock


  • Τώρα επίλεξε ένα καλυπτικό makeup. Τα προϊόντα με υψηλή κάλυψη είναι ιδανικά για να καμουφλάρεις ουλές και σημάδια στο πρόσωπο. Προτίμησε μια απόχρωση που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σου και άπλωσέ την προσεκτικά πάνω στις περιοχές με τις ουλές ή τα σημάδια. Για την εφαρμογή μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ ή ένα ειδικό πινέλο.
  • Αφού εφαρμόσεις καλά το makeup άπλωσε λίγο concealer στις επίμαχες περιοχές για να καλύψεις ακόμη καλύτερα τις ατέλειες.
  • Για ένα ομοιόμορφο εφέ στην επιδερμίδα σου πέρασε μερικές πινελιές από μια διάφανη πούδρα από όλο το πρόσωπο. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα setting spray για να κρατήσεις και το μακιγιάζ σου αναλλοίωτο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Τέλος, πρόσθεσε μια πινελιά ρουζ στα ζυγωματικά σου και μια ιδέα από ένα λαμπερό lipgloss στα χείλη, που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σου και θα αποσπάσουν την προσοχή από τις περιοχές που θέλεις να κρύψεις.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείς να καμουφλάρεις ουλές και σημάδια εύκολα και γρήγορα ανεβάζοντας την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη!