Έλαιο από τεϊόδεντρο: Αυτός είναι ο φυσικός τρόπος για να «σβήσεις» τα σπυράκια από το πρόσωπό σου στο λεπτό!

Ανακάλυψε τα ευεργετικά οφέλη του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το τεϊόδεντρο, επίσης γνωστό ως Melaleuca alternifolia, είναι ένα φυτό που προέρχεται από την Αυστραλία και έχει εξαιρετικές ιδιότητες στην αντιμετώπιση της ακμής. Τα φύλλα του, από όπου προέρχεται και το ομώνυμο ευεργετικό έλαιο, περιέχουν φυσικά αντισηπτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της ακμής χωρίς τη χρήση χημικών συστατικών.

Με αυτόν τον τρόπο «σβήνεις» τα αντιαισθητικά σπυράκια με τον πιο φυσικό τρόπο και αποκτάς μια λεία και απαλή επιδερμίδα απαλλαγμένη από τα σημάδια ακμής. (δες και για τις ουλές στο πρόσωπο & πώς να τις καλύψεις τέλεια με τη βοήθεια του makeup)

Έλαιο από τεϊόδεντρο: Αυτός είναι ο φυσικός τρόπος για να «σβήσεις» τα σπυράκια από το πρόσωπό σου στο λεπτό!

Μια από της βασικές δράσεις του τεϊόδεντρου είναι η καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή
(propionibacterium acnes). Ακόμη, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν ερεθισμούς και κοκκινίλες, οι οποίες ενδέχεται να προέρχονται από τα σημάδια της ακμής.

γυναίκα εφαρμόζει έλαιο στο δέρμα της
Unsplash

Πώς χρησιμοποιείται

Το έλαιο από τεϊόδεντρο μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά στις πληγές ακμής- ελαφρώς αραιωμένο. Ακόμη, ένας άλλος δημοφιλής τρόπος εφαρμογής του είναι να αναμείξεις μερικές σταγόνες από το συγκεκριμένο έλαιο με ένα φυτικό έλαιο από λάδι jojoba ή ελαιόλαδο απλώνοντας το μείγμα πάνω σε σημάδια ακμής με ένα βαμβάκι. Η μοναδική του σύνθεση θα περιποιηθεί την επίμαχη περιοχή χωρίς να αφήσει ξηρότητα ή άλλους ερεθισμούς.

Σημείωσε ότι το έλαιο από τεϊόδεντρο είναι μια φυσική και αποτελεσματική λύση ενάντια στα σημάδια ακμής. Χάρη στις αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες, μπορεί να ελέγξει την ακμή μειώνοντας παράλληλα τις φλεγμονές.

Ωστόσο για να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους ερεθισμούς στο δέρμα θα πρέπει πάντα να το δοκιμάζεις πάνω σε μια μικρή επιφάνεια της επιδερμίδας σου πριν από την τελική εφαρμογή.