Λάδι καρύδας για το πρόσωπο: 5 καλοί λόγοι για το βάλεις στη ρουτίνα ομορφάς σου!

Ανακάλυψε τα ευεργετικά οφέλη του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το λάδι καρύδας έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες που το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο για μια υγιή επιδερμίδα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, συγκεντρώνει πέντε πολύτιμα οφέλη, που χαρίζουν στο δέρμα σου μια όμορφη και λαμπερή όψη απαλλαγμένη από τα σημάδια του χρόνου.

Το πιο βασικό από τα οφέλη του είναι η ενυδάτωση καθώς το λάδι καρύδας, με την κατάλληλη ανάμειξη με άλλα αιθέρια έλαια, λειτουργεί ως φυσικό ενυδατικό, ενώ ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό προσώπου ή θεραπεία για την ακμή και τις φλεγμονές. (δες και για το έλαιο από τεϊόδεντρο που «σβήνει» τα σπυράκια από το πρόσωπό σου στο λεπτό)

Λάδι καρύδας για το πρόσωπο, 5 καλοί λόγοι για το βάλεις στη ρουτίνα ομορφάς σου

  1. Προσφέρει ενυδάτωση και κλειδώνει την υγρασία. Η ενυδάτωση είναι σίγουρα ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιείς το λάδι καρύδας για την περιποίηση της επιδερμίδας σου. Και αυτό γιατί είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, ενώ έχει μαλακτικές ιδιότητες, που καταπραΰνουν το ξηρό δέρμα και σφραγίζουν την υγρασία στο δέρμα.

    λάδι καρύδας
    Unsplash


  2. Διευκολύνει το ντεμακιγιάζ. Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ντεμακιγιάζ, ακόμη και για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Επίσης μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά το έντονο και αδιάβροχο μακιγιάζ.
  3. Καταπολεμά τα βακτήρια. Με υψηλή συγκέντρωση από λαυρικό οξύ το λάδι καρύδας έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Επίσης, μειώνει την παρουσία βακτηρίων και φλεγμονών, που προκαλούν την ακμή στο δέρμα
  4. Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες θωρακίζοντας τον οργανισμό και την επιδερμίδα σου από τα ανεπιθύμητα μικρόβια.
  5. Προστατεύει το δέρμα και επιβραδύνει τη γήρανση. Το λάδι καρύδας έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις εξωτερικές επιθέσεις και από τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν τη γήρανση της επιδερμίδας.

Πώς εφαρμόζεται

Η εφαρμογή του είναι αρκετά απλή σε συνδυασμό με άλλα αιθέρια έλαια. Απλώς χρησιμοποίησέ το αντί για την ενυδατική σου κρέμα πάντα όμως εφαρμόζοντας στη συνέχεια μια αντηλιακή κρέμα, στην περίπτωση που το απλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.