6 μυστικά για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την εφίδρωση & την κακοσμία!

Είναι πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική αντίδραση στο σώμα σου προκειμένου να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους, η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να είναι ενοχλητική και να επηρεάζει την καθημερινότητά τους σε σημαντικό βαθμό.

Αν αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα φρόντισε να ακολουθήσεις ευλαβικά αυτές τις έξι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις φρέσκια και δροσερή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ξεχνώντας μια για πάντα την εφίδρωση. (δες και τα μυστικά για να την αποχαιρετήσεις μια για πάντα την κυτταρίτιδα)

6 μυστικά για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την εφίδρωση & την κακοσμία!

  • Επέλεξε τα κατάλληλα ρούχα. Η επιλογή των σωστών ρούχων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εφίδρωσης. Προτίμησε υφάσματα από βαμβάκι ή λινό, τα οποία επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και απόφυγε τα συνθετικά που παγιδεύουν τη θερμότητα και εντείνουν την εφίδρωση.

    γυναίκα εφαρμόζει αποσμητικό σώματος
    Unsplash
  • Χρησιμοποίησε αποσμητικό. Τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της εφίδρωσης.
  • Φρόντισε να διατηρείς το σώμα σου δροσερό. Aυτό μπορείς να το πετύχεις φορώντας ελαφριά ρούχα, κάνοντας συχνά ντους και μένοντας μακριά από την υπερβολική ζέστη.
  • Απόφυγε τις τροφές που ενδέχεται να επιδεινώνουν την εφίδρωση. Κάποια τρόφιμα όπως καφές, καυτερά φαγητά και αλκοόλ μπορούν να ενισχύουν την εφίδρωση. Πειραματίσου με διαφορετικές διατροφικές επιλογές για να δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα.
  • Φρόντισε να καταστείλεις το άγχος σου. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο εφίδρωσης. Γι' αυτό το λόγο επιδώσου σε τεχνικές χαλάρωσης που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις.
  • Συμβουλεύσου τον γιατρό σου. Αν η υπερβολική εφίδρωση σου παραμένει πρόβλημα, συζήτησέ το με τον γιατρό σου. Υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές όπως φαρμακευτική αγωγή ή άλλες μη-επεμβατικές θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν.

Με την κατάλληλη προσέγγιση και σωστή φροντίδα μπορείς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την υπερβολική εφίδρωση και να αισθάνεσαι φρέσκια και καθαρή όλη την ημέρα!