Κυτταρίτιδα: Τα μυστικά για να την αποχαιρετήσεις μια για πάντα!

Τη λύση δίνει η αισθητική ιατρική!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η κυτταρίτιδα απασχολεί και ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ενώ όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν η ανάγκη για να την αντιμετωπίσεις -προκειμένου να αποκτήσεις ένα σώμα χωρίς ψεγάδι για την παραλία- είναι ολοένα και πιο έντονη. Ποια είναι όμως οι βασικές αιτίες για την εμφάνισή της;

Η λεγόμενη «όψη του πορτοκαλιού» δημιουργείται, μεταξύ άλλων, από την κακή τοπική αιμάτωση και την αφύσικη συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα όπως: οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, το στομάχι, οι γάμπες και το εσωτερικό των μπράτσων, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες για την εμφάνισή της, που την κάνουν πιο έντονη και πιο ευδιάκριτη. Όσο για την αντιμετώπισή της; Την πιο αποτελεσματική λύση δίνει η αισθητική ιατρική μέσα από μη-επεμβατικές θεραπείες, που θα βρεις στα εξειδικευμένα ιατρεία κοσμετολογίας Medi Cosmetic

Κυτταρίτιδα: Τα μυστικά για να την αποχαιρετήσεις μια για πάντα!

Πίσω από την εμφάνιση της κυτταρίτιδας κρύβεται η καθιστική ζωή, η μειωμένη άσκηση και φυσική δραστηριότητα, η διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος, οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, η δυσκοιλιότητα, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η καφεΐνη, τα αναψυκτικά κ.α.

γυναίκα περιποιείται το σώμα της
Shutterstock

Τι μπορείς να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις;

Η φυσική δραστηριότητα και η ισορροπημένη διατροφή βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Προτίμησε λοιπόν φρούτα κα λαχανικά και απόφυγε τη ζάχαρη, τα λιπαρά και το αλκοόλ. Η ενυδάτωση παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο για την αποβολή των τοξινών και τη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να πίνεις πολύ νερό και να μην καπνίζεις.

Ωστόσο, η ιατρική αισθητική αποδεικνύεται η πιο αποτελεσματική λύση στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με άμεσα και ορατά αποτελέσματα μέσα από μη-επεμβατικές λύσεις, που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το πρόβλημα. Στο πλούσιο μενού υπηρεσιών των εξειδικευμένων ιατρείων κοσμετολογίας Medi Cosmetic θα βρεις, μεταξύ άλλων, μια μεγάλη γκάμα θεραπειών, όπως θα δεις παρακάτω, για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την αντιαισθητική όψη του φλοιού πορτοκαλιού.

  • Οι ραδιοσυχνότητες (RF) είναι κατάλληλες για σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος καθώς λειτουργούν με βάση τη θερμότητα που χρησιμοποιείται από τα κύτταρα του σώματος ως πηγή ενέργειας.
  • Η Μεσοθεραπεία, είναι μία μέθοδος κατά την οποία διοχετεύονται βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυμα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για ενυδάτωση, αναζωογόνηση, λεύκανση, αδυνάτισµα, σύσφιξη και µείωση της κυτταρίτιδας.
  • Η θεραπεία των celebrities, «Orange Power» που βασίζεται στη χρήση ενός αδρανούς αερίου, του CO2, το οποίο είναι εντελώς ακίνδυνο, είναι απίστευτα αποτελεσματική.
  • Με τη μεθοδολογία του Skin Science 3D Body, επιτυγχάνεται η διαδερμική διείσδυση δραστικών συστατικών με την εφαρμογή ειδικά ρυθμισμένων μικρορευμάτων σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς και χέρια.
  • Ένας άλλος τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι το Air Pressing (ή αλλιώς πρεσσοθεραπεία), που παρέχει εναλλακτική πίεση αέρος σε όλο το σώμα, ως ένα είδος λεμφικού μασάζ. Η συγκεκριμένη τεχνική προκαλεί έντονη εφίδρωση και επιτάχυνση της διαδικασίας αποτοξίνωσης, ενώ διευκολύνει την κυκλοφορία της λέμφου, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να απελευθερώνεται από τις τοξίνες.

Για όλα αυτά φυσικά φρόντισε να εμπιστευτείς τους ειδικούς των εξειδικευμένων ιατρείων κοσμετολογίας Medi Cosmetic, οι οποίοι θα σου προτείνουν την κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία για να πεις… Goodbye Cellulite!

Ιnfo