Σπιτική μάσκα προσώπου με μαγειρική σόδα για λαμπερή, ξεκούραστη επιδερμίδα!

Μια homemade συνταγή από τα χεράκια σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η μαγειρική σόδα εκτός από ένα πολύτιμο συστατικό για την κουζίνα αποτελεί και η ιδανική πρώτη ύλη για μια homemade συνταγή ομορφιάς που θα κάνει την επιδερμίδα σου να λάμψει. (δες και 6 κόλπα για να κάνεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου πιο βιώσιμη & φιλική προς το περιβάλλον)

Ο λόγος για μια σπιτική μάσκα προσώπου με μαγειρική σόδα, η οποία ενδείκνυται για όλες όσες αναζητούν φυσικές λύσεις για τη φροντίδα του προσώπου τους με συστατικά από τη φύση. Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μάσκα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τυχόν ερεθισμούς στο δέρμα σου, ενώ ακόμη καταπολεμά και κοκκινίλες αφήνοντας την επιδερμίδα σου λεία και απαλή απαλλαγμένη από κάθε αίσθηση τραβήγματος.

Σπιτική μάσκα προσώπου με μαγειρική σόδα για λαμπερή, ξεκούραστη επιδερμίδα!

Σε ένα μπολ ανάμειξε 1 κ.σ. μαγειρική σόδα με μια 1 κ.σ. νερό και μισό χυμό από ένα λεμόνι. Μόλις αναμείξεις καλά τα 3 υλικά σου εφάρμοσε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και άφησέ το να δράση για περίπου 20-30 λεπτά πριν ξεβγάλεις καλά με χλιαρό νερό.

μαγειρική σόδα
Unsplash

Η αποτελεσματική της δράση είναι τόσο άμεση που θα δεις ορατό αποτέλεσμα στο δέρμα σου από την πρώτη κιόλας εφαρμογή με την επιδερμίδα σου να είναι πιο λαμπερή από ποτέ!

Στην περίπτωση που έχεις ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα μπορείς να εμπλουτίσεις την παραπάνω συνταγή ως εξής: Σε μια κούπα ανακάτεψε καλά 1 κ.σ μαγειρική σόδα, 1 κ.σ. νερό και πρόσθεσε 2 κ.σ. μέλι. Αφού τα αναμείξεις σωστά άπλωσε το μείγμα στην επιδερμίδα σου και άφησέ το για 30 λεπτά πριν ξεβγάλεις με χλιαρό νερό.

Με αυτόν τον τρόπο εισάγεις τη μαγειρική σόδα, εκτός από τις λαχταριστές συνταγές σου και στην τελετουργία φροντίδας σου.