Sustainable Beauty: 6 κόλπα για να κάνεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου πιο βιώσιμη & φιλική προς το περιβάλλον!

Έτσι θα κάνεις την τελετουργία φροντίδας σου eco-friendly!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η βιώσιμη ομορφιά (sustainable beauty) δεν είναι απλώς μια ακόμη τάση, αλλά μια φιλοσοφία ζωής που σέβεται το περιβάλλον μέσα από μια φυσική προσέγγιση για την ιεροτελεστία φροντίδας σου σε πρόσωπο και σώμα.

Είναι όμως δυνατόν να ακολουθήσεις μια τέτοιου είδους φιλοσοφία στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς χωρίς να θυσιάσεις όλα εκείνα που θεωρούσες μέχρι πρότινος must-have για την τελετουργία φροντίδας σου; Η απάντηση σε αυτό είναι απλή και βρίσκεται σε 6 κόλπα, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ιεροτελεστία της περιποίησής σου ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον. (δες και το έλαιο από τεϊόδεντρο, τον φυσικό τρόπο για να «σβήσεις» τα σπυράκια από το πρόσωπό σου στο λεπτό)

Sustainable Beauty: 6 κόλπα για να κάνεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου πιο βιώσιμη & φιλική προς το περιβάλλον!

  1. Επένδυσε σε ανακυκλώσιμα ή αναπληρώσιμα προϊόντα ομορφιάς. Αναζήτησε συνθέσεις που διατίθενται σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες ή που μπορούν να γεμιστούν ξανά. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν πλέον αναπληρώσιμες συσκευασίες για προϊόντα όπως: κρέμες και σαμπουάν μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
  2. Επέλεξε βιοδιασπώμενα προϊόντα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και αποτελούν πολύ καλές επιλογές για το μπουντουάρ σου.

    σπιτική συνταγή ομορφιάς
    Unsplash
  3. Διάλεξε προσεκτικά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Επέλεξε προϊόντα που διαθέτουν πιστοποίηση, δεν δοκιμάζονται σε ζώα και δεν περιέχουν συστατικά που είναι επιβλαβή για την υγεία και το περιβάλλον.
  4. Προτίμησε προϊόντα με τοπικά και βιολογικά συστατικά. Αναζήτησε προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν τοπικά και βιολογικά συστατικά. Αυτό μειώνει το κόστος του μεταφοράς και συμβάλλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
  5. Απόκτησε μια μακροπρόθεσμη σχέση με τα προϊόντα που εφαρμόζεις. Φρόντιζε να αγοράζεις προϊόντα ομορφιάς με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ή σε μεγαλύτερες συσκευασίες για να μειώσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα. Ακόμη δοκίμασε να παρασκευάσεις τα δικά σου προϊόντα χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως: αλόη, ή ελαιόλαδο μέσα από φυσικές DIY συνταγές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου.

Με αυτά τα απλά κόλπα, μπορείς να μειώσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, ενώ παράλληλα θα διατηρήσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου αποτελεσματική. Μην ξεχνάς ότι η επιλογή βιώσιμων πρακτικών στην ιεροτελεστία της περιποίησής σου είναι ένα ακόμη βήμα προς μια ευαισθητοποιημένη και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση για την προσωπική σου φροντίδα.