Vampire Lift: H αγαπημένη αντιγηραντική θεραπεία της Kim Kardashian έγινε εφιάλτης για γυναίκες στις ΗΠΑ!

Μολύνθηκαν με τον ιο HIV

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: @kimkardashian
Instagram: @kimkardashian

Mια από τις πιο δημοφιλείς αντιγηραντικές μη-επμβατικές θεραπείες προσώπου, η vampire lift, την οποία λατρεύει και η Kim Kardashian για μια νεανική επιδερίδα, φαίνεται να μετέδωσε τον ιο HIV σε τρεις γυναίκες στο New Mexico των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) οι συγκεκριμένες γυναίκες φέρεται να κόλλησαν τον ιο αφού προηγουμένως είχαν υποβληθεί στο vampire lift ή αλλιώς στην αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma – πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα). Αν και το vampire lift θεωρείται ως μια ασφαλής θεραπεία οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στην περίπτωση που δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα αποστείρωσης των υλικών, και όχι μόνο, υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης, όπως έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση. (δες και για τη morpheus 8, στην αντιγηραντική θεραπεία στην οποία «ορκίζονται» οι σταρ του Χόλιγουντα- και όχι άδικα)

Vampire Lift: H αγαπημένη αντιγηραντική θεραπεία της Kim Kardashian έγινε εφιάλτης για γυναίκες στις ΗΠΑ!

Πρόκειται για την πρώτη φορά που μέσω της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP μολύνθηκαν 3 γυναίκες από τον ιο HIV, ενώ βασικός λόγος για αυτό φαίνεται να ήταν τα ανεπαρκή μέτρα πρόληψης και προφύλαξης αλλά και το γεγονός ότι η κλινική ήταν μη αδειοδοτούμενη.

γυναίκα κάνει vampire lifing
Unsplash

Mάθε περισσότερα για το Vampire Lift

Το vampire lift ή αλλιώς αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια μη-επεμβατική μέθοδο που αξιοποιεί το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Αφού ληφθεί αίμα ο ιατρός διαχωρίζει τα αιμοπετάλια από το υπόλοιπο αίμα χρησιμοποιώντας μια ειδική μηχανή φυγόκεντρου δύναμης και στη συνέχεια το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα εγχύεται μέσω λεπτής βελόνας στο πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων, μειώνει ρυτίδες και συσφίγγει το δέρμα χαρίζοντας μια νεανική όψη.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 1-2 ώρες, ενώ τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά 15 ημέρες και διαρκούν για διάστημα από 6 έως και 12 μήνες.

Τι να προσέξεις...

Το vampire lift όπως και κάθε θεραπεία προσώπου πρέπει να γίνεται από εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό και σε πιστοποιημένα κέντρα προκειμένου να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Έτσι και με τη καθοδήγηση του γιατρού θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να ανησυχείς για την ασφάλειά σου.