Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν κάνεις μπάνιο!

Δες τι συστήνουν οι ειδικοί

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το καθημερινό μπάνιο είναι μια απόλαυση και ένας μοναδικός τρόπος για να χαλαρώσεις και να αναζωογονηθείς είτε για να ξεκινήσεις γεμάτη υγεία και ευεξία την ημέρα σου είτε για να αφεθείς σε έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του μπάνιου μπορούν να γίνουν λάθη που ενδέχεται να επηρεάσουν την υγιή εμφάνισή σου δημιουργώντας στο σώμα σου ανεπιθύμητους ερεθισμούς και κοκκινίλες. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πιο βασικά λάθη που πρέπει να αποφεύγεις για να απολαμβάνεις το μπάνιο με το πιο σωστό τρόπο. (δες και τη σπιτική κρέμα σώματος με βερίκοκο που θα εξαφανίσει τις ραγάδες)

Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν κάνεις μπάνιο!

  • Το να κάνεις μπάνιο ή ντους με πολύ ζεστό νερό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότερες από εμάς. Και αυτό γιατί το υπερβολικά ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα αφήνοντάς το ξηρό και αφυδατωμένο. Γι' αυτό το λόγο επέλεξε χλιαρό νερό είτε για το μπάνιο είτε για το ντους σου.

    γυναίκα κάνει μπάνιο
    Unsplash
  • Η υπερβολική χρήση αφρόλουτρου είναι ένα ακόμη λάθος που πρέπει να αποφεύγεις γιατί και το αφρόλουτρο με τη σειρά του μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σου. Έτσι, φρόντισε να χρησιμοποιείς τη σωστή ποσότητα και φυσικά να το ξεβγάζεις πολύ καλά.
  • Δεν προσέχεις όταν σκουπίζεσαι με αποτέλεσμα να τρίβεις υπερβολικά το σώμα σου με την πετσέτα και έτσι συχνά να δημιουργούνται ανεπιθύμητοι ερεθισμοί και κοκκινίλες. Προτίμησε απαλές πετσέτες και στέγνωσε το δέρμα σου με ταμποναριστές κυκλικές κινήσεις αποφεύγοντας το τρίψιμο.
  • Αμελείς να εφαρμόζεις την ενυδατική κρέμα σώματος μετά το μπάνιο. Η ευεργετική της δράση βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος και στην προστασία του από την ξηρότητα.
  • Δεν αλλάζεις συχνά τις πετσέτες του μπάνιου. Αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να αποφεύγεις γιατί ένα υγρό περιβάλλον, όπως είναι αυτό του μπάνιο, ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές μπορείς να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιή και ανανεωμένο απολαμβάνοντας το μπάνιο ή το ντους σου με τον καλύτερο τρόπο!