Με αυτό το αντιγηραντικό συστατικό θα πεις αντίο σε ρετινόλη & υαλουρονικό οξύ - Είναι ιδανικό για γυναίκες άνω των 40!

Ο λόγος για το φερουλικό οξύ

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Μετά τη ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ ένα ακόμη πολύτιμο και ευεργετικό συστατικό μπαίνει στη μάχη ενάντια στη γήρανση. Ο λόγος για το φερουλικό οξύ, που πλέον πρωταγωνιστεί στις συνθέσεις πολλών αντιρυτιδικών προϊόντων τελευταίας γενιάς λόγω των σημαντικών αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του, που δρουν ενάντια στα σημάδια του χρόνου χαρίζοντας μια νεανική και φωτεινή επιδερμίδα.

Οι μοναδικές του ιδιότητες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα άλλων αντιοξειδωτικών, όπως για παράδειγμα οι βιταμίνες Α, C και Ε προσφέροντας πολύ σημαντικά οφέλη για το δέρμα. Έτσι, μπορείς να το συνδυάσεις ιδανικά και με άλλα αντιγηραντικά προϊόντα ενισχύοντας τη δράση τους. (δες και για τη χαλάρωση στο λαιμό μετά τα 40 - Με αυτά τα τρικ θα τον ανορθώσεις & θα δείχνεις σαν 30άρα)

Με αυτό το αντιγηραντικό συστατικό θα πεις αντίο σε ρετινόλη & υαλουρονικό οξύ - Είναι ιδανικό για γυναίκες άνω των 40!

Το φερουλικό οξύ περιέχεται μεταξύ άλλων σε διάφορα δημητριακά όπως: πίτουρο ρυζιού, βρόμη, καλαμπόκι, σίκαλη κ.λπ. καθώς και σε λαχανικά (σπανάκι). Ακόμη όταν το πολύτιμο αυτό συστατικό βρίσκεται σε κρέμες ή ορούς (σε συγκέντρωση μεταξύ 1- 3%), καταπολεμά την κυτταρική οξείδωση, έναν πρωταρχικό παράγοντα στη γήρανση του δέρματος, ενώ ακόμη προστατεύει το δέρμα από τη ρύπανση, το στρες και το κάπνισμα, αλλά και κυρίως από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

γυναίκα με όμορφη επιδερμίδα
Shutterstock

Τι κάνει

  • Λειαίνει τις ρυτίδες.
  • Αναδιαμορφώνει το οβάλ του προσώπου.
  • Ρυθμίζει την παραγωγή μελανίνης και έτσι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κηλίδων.
  • Ενισχύει τη φυσική φωτεινότητα του προσώπου.

Πώς μπορείς να ενισχύεις τη δράση του;

Προκειμένου τα αντιοξειδωτικά οφέλη του φερουλικού οξέος να έχουν ακόμη πιο αποτελεσματική δράση, καλό είναι να επιλέξεις φόρμουλες που περιέχουν μεταξύ άλλων, βιταμίνη Ε ή βιταμίνη C. Ο λόγος είναι απλός: αυτά τα ενεργά αυτά συστατικά έχουν συμπληρωματικές ιδιότητες και έτσι ενισχύουν τη δράση του φερουλικού οξέος. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Ε προάγει την ανανέωση και την αναγέννηση των κυττάρων, ενώ η βιταμίνη C διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.