Κιτρικό οξύ: Aυτό είναι το δημοφιλές & θαυματουργό ΑΗΑ που δρα ενάντια στη γήρανση της επιδερμίδας!

Δες γιατί πρέπει να το βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Από την απολέπιση και τη βελτίωση της υφής του δέρματος έως την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων και την αύξηση του κολλαγόνου, οι πολύτιμες και ευεργετικές ιδιότητες του κιτρικού οξέος το καθιστούν απολύτως απαραίτητο στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου. (δες και για τη ρετινόλη και τη νιασιναμίδη, τον τέλειο αντιγηραντικό συνδυασμό για μια νεανική επιδερμίδα μετά τα 50)

Σημείωσε ότι το κιτρικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό που βρίσκεται σε εσπεριδοειδή, όπως λεμόνια και πορτοκάλια, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αλφα-υδροξυοξέα (ΑΗΑ) στη βιομηχανία της ομορφιάς, που με τη σωστή χρήση και εφαρμογή υπόσχεται μια νεανική και λαμπερή επιδερμίδα.

Κιτρικό οξύ: Aυτά είναι τα οφέλη του δημοφιλούς ΑΗΑ που δρα ενάντια στη γήρανση της επιδερμίδας!

  • Απολεπίζει την επιδερμίδα. Ως ΑΗΑ, το κιτρικό οξύ βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος αφήνοντάς το πιο φρέσκο και φωτεινό. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενώ βελτιώνεται η υφή και ο τόνος της επιδερμίδας.

    λεμόνια μέσα σε φρουτιέρα
    Unsplash
  • Έχει αντιοξειδωτική δράση, που βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος. Με την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, το κιτρικό οξύ συμβάλλει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και διατηρεί το δέρμα πιο νεανικό και υγιές.
  • Καταπολεμά τα σημάδια του χρόνου πάνω στο δέρμα σου. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους το κιτρικό οξύ είναι τόσο δημοφιλές είναι η ικανότητά του να βελτιώνει την εμφάνιση της γηρασμένης επιδερμίδας.
  • Συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα. Το κολλαγόνο είναι μια βασική πρωτεΐνη που διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή και ελαστική. Με την αύξηση του κολλαγόνου, το δέρμα γίνεται πιο ανθεκτικό και οι ρυτίδες μειώνονται.

Πώς θα το εντάξεις στην προσωπική σου φροντίδα

Εμπλούτισε τη ρουτίνα ομορφιάς σου με προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο αυτό συστατικό όπως: κρέμες, οροί και μάσκες προσώπου, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι, όπως με όλα τα ΑΗΑ, η χρήση κιτρικού οξέος μπορεί να κάνει την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη στον ήλιο. Επομένως, η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απολύτως απαραίτητα για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.