Θέλεις να δείχνεις πιο μικρή αλλά φοβάσαι τα μπότοξ; Αυτά τα χτενίσματα θα σου «κόψουν» χρόνια!

Τα περιποιημένα μαλλιά είναι ο σύμμαχος σας!

Θέλεις να δείχνεις πιο μικρή αλλά φοβάσαι τα μπότοξ; Αυτά τα χτενίσματα θα σου «κόψουν» χρόνια!

Θέλεις να δείχνεις πιο μικρή αλλά φοβάσαι τις ενέσεις και τα μπότοξ; Αυτά τα χτενίσματα θα «κόψουν» χρόνια από το πρόσωπο σου.

Νομίζετε ότι ο μόνος τρόπος να δείξετε μικρότερη είναι να δώσετε έμφαση στην περιποίηση του προσώπου σας; Κάνετε λάθος, αφού τα λαμπερά και καλοχτενισμένα μαλλιά μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σύμμαχός σας!

Πόσες φορές δεν νιώθετε πως τα μαλλιά σας χρειάζονται ανανέωση; Τώρα έχετε έναν παραπάνω λόγο να την τολμήσετε, αφού τα πλούσια, περιποιημένα μαλλιά αποτελούν από μόνα τους ένα σημάδι νεότητας. Αν και εσείς θέλετε να ξεγελάσετε τον χρόνο αλλά... και όσους είναι γύρω σας, σπεύστε στο κομμωτήριο και κάντε ένα πρωτότυπο χτένισμα ή μικρές αλλαγές στο κούρεμά σας!

Φριζάρουν και πέφτουν τα μαλλιά σας; 6+1 μάσκες για να γίνεις κι εσύ μια Ραπουνζέλ!

Κοτσίδα

Η κοτσίδα αποτελεί ένα χτένισμα για κάθε στιγμή της ημέρας που αναδεικνύει την περιοχή του ντεκολτέ και τραβά τα βλέμματα. Μαζέψτε πάνω τα μαλλιά σας, αφήνοντας μικρές τουφίτσες να πέφτουν πλαισιώνοντας το πρόσωπό σας, χαρίζοντάς σας ένα κοριτσίστικο λουκ. Χρησιμοποιήστε φουρκέτες αλλά και λακ για να βεβαιωθείτε ότι το αποτέλεσμα θα έχει διάρκεια.

Γιατί να το επιλέξετε:

Με μια σφιχτή κοτσίδα το πρόσωπο τραβιέται πίσω και τα ζυγωματικά τονίζονται. Το πρόσωπό σας και κυρίως τα μάτια σας αναδεικνύονται.

χτενίσματα για να φαίνεσαι πιο μικρή

Πλεξούδα

Πολλές ίσως τη θεωρούν υπερβολική. Κι όμως, η πλεξούδα αποτελεί ένα χτένισμα που κόβει χρόνια και προσδίδει νεανικότητα. Για να έχετε ένα ανέμελο λουκ, περίπου στη μέση του μήκους των μαλλιών σας χωρίστε τα σε 3 τούφες και κάντε την πλεξούδα σας. Φέρτε τη στο πλάι και αφήστε τούφες ελεύθερες να πέφτουν στο πρόσωπό σας.

Γιατί να το επιλέξετε:

Οι τούφες που θα πέσουν γύρω από το πρόσωπό σας θα κρύψουν ατέλειες, αφού όλη η προσοχή θα πέσει στο χτένισμά σας. Η γλυκύτητα που θα προσδώσει η πλεξούδα θα σας αφήσει άφωνες.

χτενίσματα για να φαίνεσαι πιο μικρή

Ισιο λουκ

Το ίσιο μαλλί για πολλές γυναίκες αποτελεί καθημερινότητα, ενώ για άλλες ένα... άπιαστο όνειρο! Είτε είναι εκ φύσεως ίσιο το μαλλί σας είτε χρησιμοποιείτε σίδερο μαλλιών για να το πετύχετε, να ξέρετε ότι αυτό το χτένισμα μπορεί να μειώσει την ηλικία σας κατά πέντε χρόνια. Χρησιμοποιήστε άφθονο σέρουμ πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια ένα σίδερο μαλλιών για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γιατί να το επιλέξετε:

Κάνει το πρόσωπο να φαίνεται αδυνατισμένο.

χτενίσματα για να φαίνεσαι πιο μικρή

Κουρέματα ενάντια στον... χρόνο!

Πέρα από τα χτενίσματα, μεγάλος σύμμαχός σας μπορεί να γίνει και ένα προσεγμένο κούρεμα.

Εντυπωσιακό καρέ

Αποτελεί χαρακτηριστικό κάθε δυναμικής γυναίκας, ενώ λίγες είναι αυτές που το τολμούν. Το συγκεκριμένο κούρεμα αναδεικνύει κάθε πρόσωπο και προσδίδει θηλυκότητα, ενώ είναι πολύ εύκολο στο στάιλινγκ.
Αφέλειες

Αν δεν σας αρέσουν οι μεγάλες αλλαγές, τότε οι αφέλειες αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για εσάς. Πέρα από θηλυκότητα, οι αφέλειες κρύβουν τις ρυτίδες στο μέτωπο και χαρίζουν ένα ακαταμάχητο λουκ!

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ

Θέλετε κι εσείς μακριά και υγιή μαλλιά; Τότε θα πρέπει να κάνετε scalping!

Θέλετε κι εσείς μακριά και υγιή μαλλιά; Τότε θα πρέπει να κάνετε scalping. Μην τρομάζετε στην ιδέα. Πρόκειται απλά για μια θεραπεία απολέπισης της τρίχας.

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία απολέπισης, καθαρισμού και detox για το τριχωτό της κεφαλής, το scalping, είναι εξίσου σημαντική με τη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε ούτως ή άλλως στο δέρμα και το σώμα σας σε καθημερινή βάση.

Αλλωστε το τριχωτό της κεφαλής αποτελείται και αυτό από δέρμα που χρειάζεται εξίσου την ίδια προσοχή και φροντίδα. Ωστόσο, για να αποκτήσετε μακριά και πάνω απ’ όλα υπέροχα υγιή μαλλιά, πρέπει να φτάσετε στη ρίζα του... προβλήματος. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά για το φθινόπωρο που θα αγαπήσουν όλες οι γυναίκες!

Τι είναι το scalping; Οπως συμβαίνει με την απολέπιση στο πρόσωπο και στο σώμα, έτσι και με το scrub στο τριχωτό της κεφαλής απομακρύνονται όλα τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται εκεί. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται πιο υγιείς και δυνατές τρίχες, μαλλιά που λάμπουν και φυσικά που μακραίνουν γρηγορότερα. Plus, τα μικρόβια και οι ρύποι μειώνονται.

scalping

Το scalping είναι ευεργετικό και για όσους από εσάς έχετε ξηροδερμία ή τριχόπτωση, αφού ρυθμίζει το ph του κρανίου και βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων. Βέβαια, μην προβείτε σε αυτό χωρίς συμβουλές του hairstylist και του δερματολόγου σας. Το scalping καλό είναι να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, ειδικά εάν έχετε προβλήματα όπως αυτά που προαναφέρθηκαν, ενώ εάν το τριχωτό της κεφαλής είναι υγιές, περιοριστείτε στην απολέπισή του μία φορά τον μήνα. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και σίγουρα θα δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν πιο εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο, εάν δεν έχετε καθόλου χρόνο να το κάνετε σπίτι, μπορείτε να απευθυνθείτε στο αγαπημένο σας κομμωτήριο και να ενημερωθείτε για το αν προσφέρουν αντίστοιχη θεραπεία.

Πως εφαρμόζετε;

1. Κάντε μασάζ. Πρόκειται για ένα βήμα που μπορεί να γίνει είτε με τα δάχτυλά σας είτε χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα, που θα χτενίσει τα μαλλιά σας χωρίς να τα σπάσει και ταυτόχρονα θα κάνει απαλό μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας. Επίσης με ειδικά εξαρτήματα θα μπορέσετε τα μεταφέρετε τα φυσικά έλαια που εντοπίζονται στις ρίζες, προς τα κάτω, προστατεύοντας έτσι τα μαλλιά σας από τους ρύπους και τα μικρόβια.

2. Βάλτε μια μάσκα. Οταν πρόκειται να κάνετε απολέπιση, καλό είναι να έχετε προμηθευτεί τα καλύτερα και εξειδικευμένα προϊόντα για να έχετε αποτελέσματα. Υπάρχουν λοιπόν μάσκες για το συγκεκριμένο σημείο που βοηθούν στο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, να ανοίξουν οι πόροι, ενώ παράλληλα θα σας προσφέρουν φρεσκάδα και ανακούφιση από ερεθισμούς και φαγούρα.

3. Χρησιμοποιήστε ένα leave-in προϊόν. Αφού ολοκληρώσετε με την απολέπιση και ξεπλύνετε πολύ καλά με χλιαρό νερό, για να φύγουν τα όποια υπολείμματα προϊθόντος, ήρθε η ώρα να περάσετε σε ένα scalp toner, που κάνει ό,τι ακριβώς λέει. Τονώνει το τριχωτό της κεφαλής και μάλιστα περιορίζει την πιτυρίδα και την ξηροδερμία. Τα περισσότερα προϊόντα που θα βρείτε εκεί έξω είναι leave in, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μένει πάνω στα μαλλιά και λειτουργεί για ώρες.

4. Ενυδατώστε. Η ενυδάτωση είναι το ίδιο σημαντική και σε αυτή την περίπτωση, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες αφού παρατηρείται ξηρότητα και γίνεται επιτακτική η ανάγκη λόγω του δυνατού ήλιου. Προτιμήστε θεραπείες που μένουν στο μαλλί, οι οποίες περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο προσφέρει φουλ ενυδάτωση σε όλο το κεφάλι και ανακουφίζει από τους ερεθισμούς που μπορεί να εμφανίσετε ανά περιόδους.

5. Μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία. Ποιος είπε πως τα μαλλιά σας δεν χρειάζονται προστασία από τον ήλιο; Το καπέλο και τα γυαλιά που θα φορέσετε τους καλοκαιρινούς μήνες δεν αρκούν, οπότε προμηθευτείτε κάποια προϊόντα που προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου ενώ παράλληλα θρέφουν την τρίχα.

ΠΗΓΗ:TV24