Ear seeds: Πώς μια μόδα για τα αυτιά μπορεί να σε βοηθήσει να αποβάλεις το στρες

Τι είναι, που θα το βρεις και πώς σε βοηθάει

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Ear seeds: Πώς μια μόδα για τα αυτιά μπορεί να σε βοηθήσει να αποβάλεις το στρες

Πώς μια μόδα για τα αυτιά όπως το ear seeds μπορεί να σε βοηθήσει να αποβάλεις το στρες και να σε οδηγήσει ακόμα και στην απώλεια βάρους. Τι είναι, που θα το βρεις και πώς ακριβώς σε θεραπεύει από όλα αυτά.

Μπορεί να μοιάζουν με ένα αυτί γεμάτο όμορφα διακοσμημένα σκουλαρίκια για φωτο στο Instagram, αλλά αυτές οι μικροσκοπικές χρυσές κουκίδες που θαυμάζετε δεν είναι αξεσουάρ, στην πραγματικότητα, είναι τα λεγόμενα ear seeds.

Η ομορφότερη εναλλακτική θεραπεία για τα πάντα, από άγχος, έως ημικρανίες και πόνους στο στομάχι, οι "σπόροι" αυτιών βρίσκονται κάπου ανάμεσα στο απόλυτο σκουλαρίκι και τον βελονισμό.

Τι είναι τα ear seeds και πως αυτή η μόδα θα βοηθήσει με το στρες

«Είναι ένας σχετικά φθηνός τρόπος για να αντισταθμιστούν ορισμένα από τα προβλήματα της σύγχρονης ζωής και να φαίνονται εξίσου καλά με ένα σκουλαρίκι», λέει η πρώην διευθύντρια ομορφιάς και φοιτήτρια της Κινεζικής Ιατρικής, Joanna Ellner.

Το μοντέλο Olivia Inge επιβεβαιώνει: «Οποιοσδήποτε μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, τα έβαλα σε μωρά, νήπια, έφηβους και μπλουζάκια! Ένας ασθενής πέρασε μια κατά τα άλλα εξαιρετικά αγχωτική εβδομάδα μόδας στο Παρίσι χωρίς τις συνήθεις κρίσεις άγχους και πανικού»

Τι είναι τα ear seeds

«Οι "σπόροι" αυτιών είναι μικροσκοπικές μπάλες χρυσού ή αργύρου (επιχρυσωμένες ή σε μερικές περιπτώσεις χρυσός 24 καρατίων)».

Έχουν ένα εξαιρετικά κολλώδες αυτοκόλλητο για να το κολλήσουν στο δέρμα. Σε μια κλινική, εφαρμόζονται συχνά στο αυτί, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού στο σώμα.

«Οι "σπόροι" αυτιών είναι μια μορφή αυχενικού βελονισμού. ένα πραγματικά ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιούμε στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική για πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία στο αυτί που σχετίζονται με διαφορετικά όργανα και συστήματα οργάνων μέσα στο σώμα », εξηγεί ο Έλνερ.

«Είναι συνήθως κατασκευασμένα από μικροσκοπικές χειρουργικές χάντρες από ανοξείδωτο ατσάλι, τοποθετημένες κάτω από ένα μικρό αυτοκόλλητο γύψο που είναι τοποθετημένο σε ένα συγκεκριμένο μέρος στο αυτί, για περίπου 3-5 ημέρες. Είναι μίας χρήσης συνήθως, και τείνουν να πέσουν από μόνοι τους, στο ντους ή στον ύπνο τη νύχτα»

Ποια τα οφέλη τους

Το σκεπτικό είναι ότι με την κατά διαστήματα άσκηση πίεσης με τις άκρες των δακτύλων, απευθείας στο σπόρο του αυτιού και στο υποκείμενο σημείο του, μπορείτε να βοηθήσετε να ισορροπήσετε το αντίστοιχο όργανο του ανακατευθύνοντας, θρέφοντας ή κάνοντας κλικ στο qi [a.k.a. η ενέργεια που ρέει μέσα από το σώμα σας] », εξηγεί ο Έλνερ.

«Έτσι, ουσιαστικά, οι σπόροι αυτιών λειτουργούν με τις ίδιες αρχές του βελονισμού, σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Ακριβώς όπως θα μπορούσα να βάλω μια βελόνα στο Liv3, μεταξύ των δύο πρώτων δακτύλων στο πόδι, για να καλέσω έναν πονοκέφαλο, θα μπορούσα επίσης να εφαρμόσω έναν σπόρο αυτιού στο σημείο του ήπατος του αυτιού.

Εκεί που γίνεται λίγο δύσκολο, είναι ότι στην κινεζική ιατρική, τα όργανα διαδραματίζουν διαφορετικούς ρόλους από αυτόν της Δυτικής Ιατρικής, οπότε τα παράπονα του λαιμού μπορεί να οφείλονται σε παθολογία σπλήνας, το άγχος μπορεί να οφείλεται σε ανισορροπία του qi, του γιν ή του γιανγκ στην καρδιά ή στον πνεύμονα.

«Για ένα φάρμακο που διαρκεί πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η διάγνωση είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Και, για να πάρετε το καλύτερο από τους σπόρους του αυτιού σας, πρέπει να τοποθετηθούν στο σωστό σημείο, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι σε ποια σημεία πρέπει να εφαρμόσετε τους σπόρους αυτιών, επικοινωνήστε με έναν βελονιστή μέσω του instagram για να ζητήσετε μια συμβουλή μέσω FaceTime για κάποια καθοδήγηση».

Μπορούν να βοηθήσουν με το στρες;

«Ανεξάρτητες μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν ιδιαίτερα ισχυρό αντίκτυπο στη θεραπεία ψυχο-συναισθηματικών προτύπων, όπως διαταραχές του ύπνου, άγχος και εθισμός », λέει ο Ellner.

«Αυτοί είναι επίσης τομείς στους οποίους αυξανόμενος αριθμός ασθενών απομακρύνεται από βιοϊατρικές λύσεις, δυσαρεστημένοι με τα αποτελέσματα και παραπονιούνται για παρενέργειες του φαρμάκου».

Εκτός από τη θεωρία της Κινέζικης Ιατρικής, οι σπόροι αυτιών μοιράζονται επίσης ορισμένες αρχές με τις τεχνικές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας για να χτυπήσετε ή να τραβήξετε ένα ελαστικό στον καρπό σας, για να μεταφέρετε στο μυαλό δύσκολα συναισθήματα να αισθανθείτε σωματικά, κάτι που μπορεί να προσφέρει πραγματικά πολύτιμη ανακούφιση αυτή τη στιγμή.

«Από βιοϊατρικής άποψης, η φυσική εφαρμογή της σταθερής πίεσης σε έναν σπόρο αυτιού ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση στις νευρολογικές οδούς που συνδέουν το αυτί με τον εγκέφαλο και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον σωματικό πόνο, ενισχύει την ασυλία και την ψυχική σαφήνεια».

«Μελέτες έχουν επίσης βρει ότι η εφαρμογή και η επακόλουθη πίεση που ασκείται στους σπόρους αυτιών απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο και την υπόφυση, μειώνοντας έτσι τον σωματικό πόνο και προωθώντας μια αίσθηση ευεξίας».

Δείτε εδώ ωστόσο και το brow lamination, το νέο trend στα φρύδια που μπορεί να σας διχάσει.