Top tips για τέλεια προστασία κάτω από τον ήλιο

Τι πρέπει να προσέξεις και τι να αποφύγεις για να είσαι θωρακισμένη από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Με τις υψηλές θερμοκρασίες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους το σίγουρο είναι ότι μια αντηλιακή κρέμα (δες εδώ και πως να την εφαρμόσεις σωστά) με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF) είναι πλέον το must-have που πρέπει να έχεις πάντα μέσα στην τσάντα σου.

Και αυτό γιατί θα θωρακίσει την επιδερμίδα σου από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες. Έτσι, το πρόσωπό σου θα σε ευγνωμονεί μελλοντικά αφού με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψεις την ανεπιθύμητη φθορά από τις ακτίνες του ήλιου και θα το διατηρήσεις φρέσκο και νεανικό! (δες εδώ ακόμη περισσότερα μυστικά για τέλειο δέρμα)

woman sun
Unsplash

Τι να προσέξεις & τι να αποφύγεις για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου κάτω από τον ήλιο

  • Εφάρμοσέ το αντηλιακό σου τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεσή σου στον ήλιο.
  • Απόφυγε την ηλιακή ακτινοβολία από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι γιατί τις συγκεκριμένες ώρες η ακτινοβολία UVΒ – η οποία προκαλεί εγκαύματα- είναι πιο έντονη.
  • Επανάλαβε την εφαρμογή του τουλάχιστον κάθε δυο ώρες και μετά από κάθε βουτιά σου.
  • Φροντίστε να εφαρμόζεις ομοιόμορφα το αντηλιακό σου ακόμα και τα δύσκολα σημεία του προσώπου, όπως: αυτιά, μέτωπο, μύτη αλλά και στο λαιμό σου.
  • Στην περίπτωση που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα επίλεξε το κατάλληλο αντηλιακό που χάρη στην ειδική του σύνθεση δεν θα προκαλέσει ίχνος ερεθισμού ή φωτοευαισθησίας.
  • Όταν βρίσκεσαι στην παραλία, εκτός από το αντηλιακό σου βάλε ένα καπέλο με μεγάλο γείσο και γυαλιά ηλίου για να είσαι καλύτερα θωρακισμένη από τον ήλιο και για περισσότερη ώρα.
  • Μην αμελείς να ενυδατώνεις εντατικά τον οργανισμό σου, πίνοντας άφθονο νερό, χυμούς ή ακόμη γρανίτες φρούτων ή smoothies.
  • Μην ξεχνάς ότι ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα μέσα στο αμάξι, το αντηλιακό είναι απαραίτητο καθώς το τζάμι δεν μπλοκάρει τις ακτίνες του ήλιου.

Ανακάλυψε το αντηλιακό προϊόν που σου ταιριάζει...