Precious oils: Είναι τα έλαια ομορφιάς η φυσική λύση που θα αναβαθμίσει τη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Ανακάλυψε τις πολλαπλές χρήσεις τους

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η στροφή σε έναν φυσικό τρόπο ζωής γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική τον τελευταίο καιρό, ενώ ο πλανήτης της κοσμητολογίας πλέον κατακλύζεται από βιολογικές και φυσικές συνθέσεις που πρωταγωνιστούν σε καινοτόμα προϊόντα σε μορφή ελαίου, τα οποία ενδείκνυνται για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου, ενώ κάποια από αυτά είναι ιδανικά και για την περιποίηση σε σώμα, μαλλιά αλλά και νύχια. (διάβασε και για το έλαιο δεντρολίβανου: Είναι το μυστικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά ή είναι απλά άλλος ένας ακόμη αστικός μύθος;)

Τα έλαια ομορφιάς κατά βάση προέρχονται από σπόρους, καρπούς και άνθη φυτών, όπως είναι η ελιά, το έλαιο argan κ.λπ. ενώ η σύνθεσή τους είναι πλούσια σε σούπερ θρεπτικά συστατικά προσφέροντας την απαραίτητη "τροφή" και ενυδάτωση σε πρόσωπο, σώμα, μαλλιά και νύχια.

Έλαιο ομορφιάς... η φυσική λύση στη φροντίδα της επιδερμίδας σου

Τα περισσότερα έλαια προσώπου ή σώματος μπορούν να εφαρμοστούν είτε μεμονωμένα είτε αναμεμειγμένα με την ενυδατική σου κρέμα προκειμένου να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο τη δράση της.

beauty_oils
Unsplash

Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούνται σε καθαρό δέρμα και πάντα με μέτρο. Υπολόγισε ότι 4-5 σταγόνες από το έλαιο προσώπου είναι αρκετές για το πρόσωπό σου, ενώ ιδανικά καλό θα είναι να το ζεσταίνεις τρίβοντας απαλά τις παλάμες σου λίγο πριν από την εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιηθούν τα ευεργετικά συστατικά του και θα διεισδύσουν ακόμη περισσότερο στο δέρμα σου χαρίζοντας απλόχερα τα πολύτιμα συστατικά τους.

Περιποίηση από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Από την άλλη, τα έλαια μαλλιών, περιέχουν πολύτιμα ευεργετικά χαρακτηριστικά, που χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση, προστασία, απαλότητα και λάμψη με λίγες μόνο σταγόνες, ενώ ενδείκνυνται για κάθε τύπο μαλλιών. Tι κάνουν; Προσφέρουν βαθιά θρέψη και ενυδάτωση στην τρίχα, ενώ ακόμη την προστατεύουν από την θερμότητα των εργαλείων styling, Επίσης, είναι ιδανικά για τα ξηρά και ατίθασα μαλλιά καθώς μειώνουν το φριζάρισμα.

Πως να τα χρησιμοποιήσεις...

Μπορείς να τα εφαρμόσεις μετά το λούσιμο-σε νωπά μαλλιά-ως θεραπεία, χωρίς ξέβγαλμα ή στις άκρες των στεγνών σου μαλλιών για να τελειοποιήσεις το αγαπημένο σου χτένισμα.