Coconut oil: Είναι το λάδι καρύδας το μυστικό για γερά & λαμπερά μαλλιά ή ένας ακόμη μύθος;

Ανακάλυψε τις ευργετικές ιδιότητές του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, το πολύτιμο έλαιο καρύδας, έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, τόσο για μια υγιή και φωτεινή όψη στο δέρμα όσο και για δυνατά και λαμπερά μαλλιά. (δες και τα waterfall waves, to νέο hair- trend που θα απογειώσει τα μακριά μαλλιά σου με λίγες κινήσεις)

Συγκεκριμένα, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του έλαιου καρύδας έχουν την ικανότητα να διεισδύσουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και του τριχωτού της κεφαλής, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Επιπλέον, απομακρύνουν με απόλυτα φυσικά τρόπο τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος αφήνοντάς το απαλό και λαμπερό. Σε όλα αυτά πρόσθσε την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε, που έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση.

Λάδι καρύδας: Είναι το μυστικό για να αποκτήσεις γερά & λαμπερά μαλλιά;

Το έλαιο καρύδας, coconut oil, είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό για δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Δεν είναι τυχαίο που πολλές εταιρίες με προϊόντα φροντίδας μαλλιών το έχουν συμπεριλάβει σε αρκετές συνθέσεις τους προκειμένου να δώσει στα μαλλιά την απαραίτητη θρέψη και ενυδάτωση.

Στην περίπτωση που θέλεις να αξιοποιήσεις τις ευεργετικές ιδιότητές του για την υγιή όψη στα μαλλιά σου εφάρμοσέ το ως μάσκα. Πως; Ζέστανε μερικές σταγόνες από το έλαιο και στη συνέχεια αφού κρυώσει λίγο άπλωσέ το σε νωπά μαλλιά μετά το λούσιμο. Άφησέ το να δράσει για μερικά λεπτά, ξέβγαλε και είσαι έτοιμη! Για ακόμη πιο δραστικό αποτέλεσμα μόλις το εφαρμόσεις πέρασε μια διάφανη μεμβράνη γύρω από τα μαλλιά σου και άφησέ το για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν ξεβγάλεις καλά. Έτσι, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω!


coconut_oil
Unsplash

Δες τι κάνει...

  • Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πιτυρίδα και ξηροδερμία: Το ευεργετικό έλαιο καρύδας είναι ιδανικό για τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής αφού καταπολεμά τόσο την πιτυρίδα όσο και την ξηροδερμία.
  • Βάζει φρένο στο φριζάρισμα. Μάλιστα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε νωπά μαλλιά, ως θεραπεία ή σε στεγνά εφαρμόζοντας μερικές σταγόνες στις άκρες τους για να ολοκληρώσεις το styling τιθασεύοντας έτσι φύτρες και τριχούλες που πετάνε.
  • Χαρίζει λεία και απαλά μαλλιά μέσα από μια λεία όψη από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές.

coconut
Unsplash