Πως να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου & με ασφάλεια στο σπίτι σύμφωνα με τους ειδικούς!

Δες τι πρέπει να κάνεις & τι να αποφύγεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Όσο δελεαστική και εάν είναι η διαδικασία αφαίρεσης του ημιμόνιμου μανικιούρ ξεφλουδίζοντας τα νύχια σου μάλλον θα πρέπει να αντισταθείς σε αυτήν την όχι και τόσο καλή συνήθεια. Και αυτό γιατί αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να αδυνατίσει αλλά και να τα φθείρει όσο δεν φαντάζεσαι!

Τι μπορείς να κάνεις; Να επισκεφθείς όσο πιο άμεσα γίνεται το nail artist που επιμελείται το μανικιούρ σου ή και να αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι με τα κατάλληλα προϊόντα και εργαλεία ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές που θα βρεις παρακάτω. (δες και την mulled wine-red nails, τη chic απόχρωση που όλες επιλέγουν για το μανικιούρ τους τώρα)

Έτσι θα αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου με ασφάλεια. Δες τι λένε οι ειδικοί!

Το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών είναι ένα επαγγελματικό προϊόν, που χάρη στα ενισχυμένα συστατικά του, διαρκεί περισσότερο από ένα απλό βερνίκι. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά την εφαρμογή του χρησιμοποιείται Led φως, το οποίο κάνει το μανικιούρ σου πιο ανθεκτικό, λαμπερό και με ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο η διαδικασία της αφαίρεσής του είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα υπόλοιπα βερνίκια προϋποθέτοντας ειδική φροντίδα προκειμένου να μην φθαρούν τα νύχια σου.

nailpolish_remove
Unsplash

O καλύτερος τρόπος για να το αφαιρέσεις είναι φυσικά με μια απλή επίσκεψη στο αγαπημένο σου nail salon. Εκεί αρχικά ο nail artist θα λιμάρει τα νύχια σου, με ένα ειδικό εργαλείο, προκειμένου να αφαιρεθεί η γυαλιστερή top επιφάνειά τους, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετήσει για περίπου 10 λεπτά εμποτισμένα με καθαρό ασετόν cotton pads πάνω σε κάθε σου νύχι τυλίγοντάς τα με αλουμινόχαρτο.

nail_removal_salon
Unsplash

Στη συνέχεια για για να απομακρύνει τυχόν υπολείμματα από το βερνίκι σου θα χρησιμοποιήσει ένα buffer. Τέλος, λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της εφαρμογής του νέου χρώματος στα νύχια σου ο ειδικός θα απλώσει σε νύχια και επωνύχια λίγο λαδάκι για να τα θρέψει σε βάθος.

DIY κατ' οίκον

Δεν βρίσκεις με τίποτα ραντεβού σε nail studio για να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιιούρ σου; Κανένα πρόβλημα! Μπορείς να το κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου με απλές κινήσεις επενδύοντας στα κατάλληλα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν σε αυτό. Η διαδικασία είναι περίπου η ίδια όπως ακριβώς και με αυτήν στον ειδικό. Ξεκίνα εμποτίζοντας λίγο βαμβάκι με καθαρό ασετόν και μετά τοποθέτησέ το σε κάθε σου δάκτυλο τυλίγοντάς το είτε με λίγο αλουμινόχαρτο ή με μια διάφανη μεμβράνη. Άφησέ το να δράσει για 10 περίπου λεπτά ή και λίγο παραπάνω πριν το αφαιρέσεις. Μόλις ολοκληρώσεις με την παραπάνω διαδικασία ξέπλυνε καλά τα χέρια σου με ένα απαλό κρεμοσάπουνο και μετά άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα χεριών.

Αυτά θα χρειαστείς για να το κάνεις εύκολα & γρήγορα

Τι μπορείς να κάνεις εναλλακτικά;

Εάν θέλεις να δώσεις στα νύχια σου ένα μικρό διάλειμμα για να τα ξεκουράσεις από τα ημιμόνιμα βερνίκια που τα ταλαιπωρούν μπορείς να επιλέξεις ένα απλό long lasting βερνίκι νυχιών που θα δώσει στο μανικιούρ σου ένα λαμπερό τελείωμα με λίγο μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με ένα απλό βερνίκι.