Πως να εφαρμόσεις το κραγιόν σου σαν επαγγελματίας & να κάνεις τις γιορτινές σου εμφανίσεις πιο λαμπερές!

Δες πως να το κάνεις βήμα-βήμα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η εφαρμογή του κραγιόν είναι η τελική πινελιά που ολοκληρώνει μοναδικά το μακιγιάζ φωτίζοντας το χρώμα των χειλιών σου. Γι' αυτό το λόγο και πρέπει να γίνεται με προσεκτικά βήματα για να αποφύγεις τυχόν ατέλειες και μουτζούρες

Πως θα το κάνεις αυτό; Απλά ακολουθώντας μερικούς απλούς αλλά βασικούς κανόνες που πραγματικά θα σε σώσουν εφαρμόζοντας το αγαπημένο σου κραγιόν όπως ακριβώς ένας επαγγελματίας makeup artist. Με αυτόν τον τρόπο το εντυπωσιακό χρώμα στα χείλη σου θα δείχνει αψεγάδιαστο και έτσι θα απογειώσεις και τις γιορτινές σου εμφανίσεις φέτος τα Χριστούγεννα. (δες και τις θεραπείες ομορφιάς που θα σε κάνουν να λάμψεις φέτος τα Χριστούγεννα)

Πώς να απλώσεις το κραγιόν σου σαν επαγγελματίας

Η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης, που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου είναι το Α και το Ω. Ωστόσο το να απλώσεις σωστά προϋποθέτει και μια σχετική δεξιοτεχνία και μερικά απλά βήματα, που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τυχόν ατέλειες κατά την εφαρμογή του.

  • Βήμα 1: Ενυδάτωσε τα χείλη σου. Τα τέλεια ενυδατωμένα χείλη χαρίζουν έξτρα διάρκεια στο χρώμα του κραγιόν σου. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να φροντίζεις τα χείλη σου συστηματικά. Ξεκίνα λοιπόν χρησιμοποιώντας ένα lip scrub τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα εφαρμόζοντας στη συνέχεια το lip balm σου.

lip_care
Απολεπιστικό χειλιών, Sugar Lip Scrub, KylieSkin, Kylie Cosmetics, €25,69, Eνυδατικό χειλιών, Kissy Lips, Lip Balm, Mon Rêve, €3,80

  • Βήμα 2. Περιέγραψε τα χείλη σου με το μολύβι. Το μολύβι θα αε βοηθήσει να βελτιώσεις το σχήμα των χειλιών σου αποφεύγοντας τις ατέλειες. Για τέλεια εφαρμογή μετά το σχηματισμό των χειλιών με το μολύβι σου χρησιμοποίησέ το για να γεμίσεις και τα χείλη. Έτσι, το χρώμα στα χείλη θα παραμείνει αναλλοίωτο για περισσότερες ώρες.
  • Βήμα 3. Τώρα η ήρθε της εφαρμογής με τη βοήθεια ενός ειδικού πινέλου για τα χείλη. Ξεκίνα απλώνοντας μια στρώση στο κέντρο τους με φορά προς την εξωτερική τους πλευρά και μόλις στεγνώσει καλά εφάρμοσε μια δεύτερη στρώση που θα κάνει το χρώμα να δείχνει πιο έντονο και εντυπωσιακό.

  • Βήμα 4. Μόλις ολοκληρώσεις με την εφαρμογή πέρασε μερικές πινελιές από μια πούδρα πάνω στην επιφάνεια των χειλιών σου. Έτσι, το κραγιόν σου θα παραμείνει σταθερό για ώρες πάνω στα χείλη σου.

Lipsticks VS Liquid lipsticks: Πως εφαρμόζονται σωστά;

Εάν λατρεύεις τα υγρά κραγιόν ξεκίνησε την εφαρμογή τους από το κέντρο των χειλιών με φορά από έξω προς τα μέσα. Πριν στεγνώσει, πίεσε τα χείλη σου μεταξύ τους ώστε να αποκτήσεις ένα αποτύπωμα και στο άνω χείλη και μετά ολοκλήρωσε την εφαρμογή και εκεί. Εναλλακτικά, εάν δυσκολεύεσαι με το απλικατέρ του χρησιμοποίησε το κατάλληλο πινέλο για να το απλώσεις.

Lip_colors_liquid
Υγρό ματ κραγιόν, Infallible Matte Resistance Νο 430, L'Oreal Paris, €15,19, Υγρό κραγιόν, Ultra Stay Lip Color No 12, Radiant professional makeup, €15

Στην περίπτωση που είσαι φανατική των κραγιόν σε μορφή στικ (κλασικές συσκευασίες) ξεκίνα την εφαρμογή του κάνοντας το περίγραμμα των χειλιών σου με ένα μολύβι της ίδιας ακριβώς απόχρωσης με το κραγιόν. Μετά γέμισε τα χείλη σου με το ίδιο μολύβι πριν εφαρμόσεις το κραγιόν σου και είσαι έτοιμη.

lipsticks
Κραγιόν για ματ αποτέλεσμα, Matte Lasting Lipstick SPF15, Seventeen, €10,50, Κραγιόν, Retro Matte Lipstick / Mini Lady Danger, M·A·C Cosmetics, €16