5+1 τρόποι για να ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου από το κρύο & τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα!

Έτσι το δέρμα σου θα είναι ξανά υγιές και όμορφο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το χειμώνα το δέρμα ταλαιπωρείται τόσο από τις χαμηλές θερμοκρασίες όσο και από την υπερβολική υγρασία και τον κρύο αέρα. Γι’ αυτό το λόγο το να επανακτήσεις ξανά μια καλοφροντισμένη, απαλή και σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα προϋποθέτει την κατάλληλη προσέγγιση.

Σε αυτό θα σε βοηθήσουν εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης με πλούσιες υφές και καταπραϋντικά, αντιφλεγμονώδη συστατικά, που μαζί με τις κατάλληλες συμβουλές, θα χαρίσουν άμεση επανόρθωση στο ταλαιπωρημένο δέρμα σου. (δες και το φρούτο που ενισχύει και τονώνει τον οργανισμό και χαρίζει απίστευτα λαμπερό δέρμα)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ένας υγιής δερματικός φραγμός προστατεύει και θωρακίζει το δέρμα από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες και το διατηρεί ενυδατωμένο. Στην περίπτωση που το δέρμα είναι ταλαιπωρημένο δεν λειτουργεί με το σωστό τρόπο με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια της απαραίτητης υγρασίας που το κρατά υγιές και ελαστικό, ενώ ακόμη είναι πιο επιρρεπές σε ευαισθησίες, κοκκινίλες ή ακόμη και φλεγμονές.

Δες 6 τρόπους για να καταπραΰνεις την επιδερμίδα σου από το κρύο του χειμώνα

Ανακάλυψε μερικούς έξυπνους τρόπους που θα βοηθήσουν το πρόσωπό σου να διατηρηθεί υγιές και λαμπερό ακόμη και κάτω από τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

  1. Άκουσε & νιώσε καλύτερα το δέρμα σου.
    Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου για να μελετήσεις πώς αντιδρά το δέρμα σου κάτω από διάφορες συνθήκες ούτως ώστε να μπορείς να πάρεις τις ανάλογες αποφάσεις για τη φροντίδα του. Η υπερβολική ξηρότητα ή αφυδάτωση, η ερυθρότητα, το ξεφλούδισμα αλλά οι ευαισθησίες είναι ξεκάθαρα μερικά από τα σημάδια που πρέπει να σε ανησυχήσουν.
  2. Ανακάλυψε όλα όσα σε επηρεάζουν αρνητικά.
    Σίγουρα εάν υποφέρεις από δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση κινδυνεύει περισσότερο η επιδερμική σου υγεία, υπό αυτές τις συνθήκες όπως εξάλλου και εάν έχεις ξηρό ή ευαίσθητο τύπο δέρματος. Και μην ξεχνάς! Η εφαρμογή πολλών δραστικών ουσιών που διαταράσσουν την ευαίσθητη ισορροπία του δέρματος αλλά και η υπερβολική χρήση απολεπιστικών προϊόντων είναι τεράστιοι ένοχοι στο να δημιουργήσουν μικροερθισμούς ή και μεγαλύτερα προβλήματα στην επιδερμίδα σου.

    woman_skincare_winter
    Unsplash
  3. Βρες τι σου ταιριάζει.
    Το να ανακαλύψετε τα βασικά αίτια για το ερεθισμένο δέρμα σου είναι το πρώτο βήμα, το επόμενο είναι να βρεις ποια προϊόντα θα ενσωματώσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σου για να κάνεις τη διαφορά. Ακολούθησε λοιπόν μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία φροντίδας όταν το δέρμα σου "φουντώνει" και απαλλάξου από όλα εκείνα που μπορεί να δημιουργήσουν ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Επένδυσε σε ένα απαλό κρεμώδες καθαριστικό ή balm καθαρισμού με βάση το λάδι, έναν θρεπτικό ενυδατικό ορό και μια πλούσια ενυδατική κρέμα.
  4. Δώσε βάση στα συστατικά.
    Πριν επιλέξεις το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις πρόσεξε τη σύνθεσή του. Συγκεκριμένα αναζήτησε συστατικά όπως: κεραμίδια, τα πεπτίδια, το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη και τα λιπαρά οξέα που καταπραϋπουν και ανακουφίζουν την επίδερμίδα αποτρέποντας τυχόν ερεθισμούς.
  5. Τι να αποφύγεις.
    Μείνε μακριά από προϊόντα, που περιέχουν ρετινόλη ή έντονο άρωμα και απόφυγε ή περιόρισε τη χρήση απολεπιστικών μέχρι τουλάχιστον το δέρμα σου να έρθει σε μια καλή ισορροπία.
  6. Πες ναι σε μια σωστή και ισοσορροπημένη διατροφή.
    Βάλε στην καθημερινή σου διατροφή αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και συμπλήρωσέ τη με ένα ειδικό συμπλήρωμα εάν το έχεις ανάγκη.