5+1 αρώματα που «μυρίζουν» Χριστούγεννα! Δες ποιά είναι & πόσο κοστίζουν

Αυτές οι μυρωδιές θα σε βάλουν σε γιορτινό mood

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το ήξερες ότι υπάρχουν αρώματα που θυμίζουν έντονα Χριστούγεννα; Μάλιστα οι συγκεκριμένες μυρωδιές μας φέρνουν στη μνήμη όλη τη γιορτινή ατμόσφαιρα της ομορφότερης εποχής του χρόνου, ενώ τα περίτεχνα και πολυτελή μπουκάλια τους είναι τόσο ελκυστικά που θα θέλεις να τα αποκτήσεις ASAP για να κοσμήσεις το μπουντουάρ σου. (δες και τα καλύτερα Xmas beauty gifts με τιμές από 14,99 ευρώ για να συμπεριλάβεις από τώρα στην wish list των γιορτών)

Και εάν αναρωτιέσαι ποιό άρωμα ή ποιά αρώματα είναι αυτά. Η απάντηση έρχεται μέσα από τη σύνθεσή τους, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νότες κανέλας, εσπεριδοειδών όπως το πορτοκάλι και το λεμόνι καθώς και μοναδικές νότες από βανίλια, καραμέλα αλλά και σοκολάτας, που παντρεύονται ιδανικά με ginger, musk, σανδαλόξυλο αλλά και λιβάνι αναδίνοντας μοναδικές μυρωδιές. Σε όλα αυτά πρόσθεσε την σούπερ συσκευασία τους, συλλεκτική σε κάποιες περιπτώσεις, η οποία θα σε βάλει για τα καλά στο mood των Χριστουγέννων.

6 αρώματα που θυμίζουν αλλά και μυρίζουν Χριστούγεννα! Ανακάλυψέ τα!

perfumes_xmas
Shutterstock

Ψάξαμε και βρήκαμε 5+1 αρωματικές συνθέσεις που μας ταξίδεψαν ήδη στην αγαπημένη μας εποχή του χρόνου. Δες ποια είναι και πόσο κοστίζουν.

Eau de Parfum, La Vie Est Belle Holiday Edition, Lancôme

Για τα φετινά Χριστούγεννα, η Lancôme σχεδίασε ένα πανέμορφο συλλεκτικό μπουκάλι για το La Vie Est Belle με αποτυπωμένο ένα πολυτελές σχέδιο. Κάπως έτσι το τριαντάφυλλο της Lancôme να αποκτά νέα διάσταση, φιλοτεχνημένο από τη μαγεία της νύχτας. Η σύνθεσή του από φραγκοστάφυλλο, αχλάδι, γιασεμί και άνθη πορτοκαλιάς συμπληρώνονται μοναδικά από τη βανίλια, το πατσουλί και την πραλίνα σε μια σαγηνευτική δημιουργία.

lancome_lavieebelle
Συλλεκτικό άρωμα, Eau de Parfum, La Vie Est Belle Holiday Edition, Lancome, €100,87 τα 50ml

Eau de Parfum, Devotion, Dolce & Gabbana

Καραμελωμένα εσπεριδοειδή, άνθη πορτοκαλιάς και βανίλια συνθέτουν το αισθησιακό αυτό άρωμα που έχει την υπογραφή του Οίκου Dolce & Gabbana. Σε όλα αυτά πρόσθεσε την πολύτιμη Ιερή Καρδιά που κοσμεί μοναδικά το μπουκάλι του και αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο αγάπης σε όλα τα σχήματα και τις αποχρώσεις του.

dolce&gabbana

Eau de Parfum, Libre Holiday Collector, Yves Saint Laurent

Το εμβληματικό άρωμα του Οίκου αυτές τις γιορτές είναι διαθέσιμο σε ένα μοναδικό μαρμάρινο σχέδιο από πάγο και φλέβες χρυσού. Πρόκειται για ένα λουλουδάτο άρωμα στο οποίο κυριαρχεί το Μαροκινό άνθος πορτοκαλιάς και η γαλλική λεβάντα δημιουργώντας μια μοναδική αντίθεση.

ysl_libre
Συλλεκτικό άρωμα, Eau de Parfum, Libre Holiday Collector, Yves Saint Laurent, €117,42 τα 50ml

Eau de Parfum, Eau du Soir by Ymane Chabi-Gara, Sisley Paris

Ο μοναδικός οσφρητικός συνδυασμός του εμβληματικού αρώματος Eau du Soir της Sisley αποκτά φέτος τα Χριστούγεννα μια μοντέρνα εμφάνιση με έντονο στιλ και χαρακτήρα. Η φρεσκάδα των εσπεριδοειδών συνδυάζεται με τον αισθησιασμό των λουλουδιών, τα οποία αναδεικνύονται μοναδικά με chypre νότες.

sisleyparis_edp
Συλλεκτικό άρωμα, Eau de Parfum, Eau du Soir by Ymane Chabi-Gara, Sisley Paris, €268 τα 100ml

Eau de Parfum Floral and Sensual Notes, J’adore, Dior


Το J'adore Eau de Parfum μεταμορφώθηκε για την φετινή γιορτινή σεζόν σε μια εντυπωσιακή πρόταση δώρου μέσα από μια συσκευασία διακοσμημένη με χρυσά σχέδια, που περιέχει το εμβληματικό μπουκάλι σε σχήμα αμφορέα. Η σύνθεσή του αισθησιακή και λουλουδάτη έχει ως πρωταγωνιστή το τριαντάφυλλο.

dior_jadore
Άρωμα, Eau de Parfum Floral and Sensual Notes, J’adore, Dior, €171,46 τα 100ml

Eau de Parfum, Αqua Allegoria Forte Bosca Vanilla, Guerlain

Μια αρωματική συνάντηση ξύλου με ζεστή βανίλια και αμάραντο. Το Bosca Vanilla Forte παραπέμπει στα αρώματα μίας άγριας παραλίας στην Κορσική στα τέλη του καλοκαιριού, το οποίο ωστόσο είναι ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου και ειδικά για τα Χριστούγεννα. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι περιέχει 90% συστατικά φυσικής προέλευσης και τη γαλλική οργανική αλκοόλη πατζαριού που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση.

guerlain
Άρωμα, Eau de Parfum, Αqua Allegoria Forte Bosca Vanilla, Guerlain, €136,11 τα 75ml