Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά! Αυτοί είναι οι λόγοι...

Πες αντίο σε αυτήν την κακή συνήθεια

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω έλλειψης χρόνου ή και λόγω αμέλειας υποκύπτεις στον πειρασμό να κοιμηθείς χωρίς να έχεις στεγνώσει τα μαλλιά σου. Εάν αυτό σου ακούγεται γνώριμο τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφθείς μια και με αυτόν τον τρόπο θα τα φθείρεις και μάλιστα ανεπανόρθωτα. (δες και γιατί το πολύτιμο έλαιο argan είναι τελικά τόσο ευεργετικό για την υγεία των μαλλιών μας)

Παρότι έχει αποδεδειχθεί ότι ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά δεν προκαλεί κρυολόγημα ή πόνο στον αυχένα αυτή η «κακή» συνήθεια, το να μην στεγνώνεις δηλαδή τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς, θα μπορούσε να προκαλέσει σπάσιμο στην τρίχα ή επιπλέον φθορές.

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά; Δες ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι

Το να στεγνώνεις τα μαλλιά σου πριν πας για ύπνο είναι απαραίτητο για την ευεξία τους αλλά και για την υγιή τους όψη. Σημείωσε ότι οι άκρες τους στην πραγματικότητα, είναι πιο αδύναμες όταν είναι βρεγμένες και τείνουν να σπάνε εύκολα με αποτέλεσμα ακόμη και οι κινήσεις στον ύπνο να προκαλούν περισσότερη φθορά.

Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι η υγρασία θα μπορούσε να βλάψει τις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής, ευνοώντας ακόμη και τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, ειδικά σε επαφή με μια μαξιλαροθήκη που δεν είναι εντελώς καθαρή. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι αν ταλαιπωρείσαι από πιτυρίδα ή ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής με έντονους ερεθισμούς ή και δερματίτιδα, η υγρασία από τα βρεγμένα μαλλιά μπορεί να επιδεινώσει όλα τα παραπάνω. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να κόψεις αυτήν τη κακή συνήθεια.


woman_wethair
Unsplash

Πως μπορείς να τα θωρακίσεις από τη φθορά;

Τόσο οι μαλακτικές κρέμες μαλλιών όσο και τα πολύτιμα έλαια μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το επιθυμητό εφέ στα μαλλιά σου χωρίς να φριζάρουν με την προϋπόθεση ότι φυσικά δεν θα αφήσεις τα μαλλιά σου βρεγμένα, ενώ εσύ κοιμάσαι. Παρόλα αυτά στην περίπτωση που τελικά τα αφήσεις νωπά καλό είναι να τα μαζέψεις με ένα λαστιχάκι σε μία ή περισσότερες πλεξίδες ή να τα τυλίξεις με ένα μεταξωτό τιρμπάνι που θα τα προστατέψει από το σπάσιμο. Τέλος, εάν χρησιμοποιείς εργαλεία styling για να δημιουργήσεις κύματα ή ελαφριά σπασίματα φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι μερικώς στεγνά για να προστατευτούν από την τριβή και την ηλεκτροστατικότητα.