Kitty cut: To hot κούρεμα που αφήνει πίσω του το bob & γίνεται το απόλυτο hair-trend για το 2024!

Είναι ιδανικό τόσο για μακριά όσο και για μεσαίου μήκους μαλλιά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Laura Harrier
Instagram: Laura Harrier

Η χρονιά ξεκινά δυναμικά με ένα σούπερ hot hair-trend, η ονομασία του οποίου είναι εμπνευσμένη από το αγαπημένο κατοικίδιο των περισσότερων γυναικών, τη γατούλα (kitty). Ο λόγος για το kitty cut, ένα κούρεμα που συνδυάζει στοιχεία από το wolf cut και τα υπέρκομψα bob και shag, που μεσουράνησαν μέσα στο 2023 σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή.

Με ένα πολύ υψηλό ποσοστό αναζήτησης στην μηχανή της google το kitty cut είναι μια κουπ που θυμίζει κατά πολύ κουρέματα από τη θρυλική δεκαετία του 1970 σε μια ανάλαφρη version με φράτζα ή μακριές αφέλειες και πολλά φιλαρίσματα, που όλες θα θέλουμε να δοκιμάσουμε μέσα στο 2024. (δες και πως να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή & λαμπερά το χειμώνα με 2 must-have προϊόντα)

Μάθε περισσότερα για το Kitty cut που θα δούμε παντού μέσα στη χρονιά!

Το kitty cut είναι ένα κούρεμα που γίνεται συνήθως από τον κομμωτή με ξυράφι ή με πολύ προσεκτικό κόψιμο με ειδικό ψαλίδι, προκειμένου να διασφαλιστεί το επιθυμητό εφέ, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του είναι τα πολλά φιλαρίσματα που πλαισιώνουν μοναδικά το πρόσωπο κολακεύοντας τα χαρακτηριστικά σου. Σημείωσε ότι η φράτζα και οι μακριές αφέλειες στο μπροστινό τμήμα των μαλλιών δίνουν μια φρέσκια νότα στην κουπ που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου.

kittycuttrend
Instagram: Laura Harrier

Στην πραγματικότητα πρόκειται για το «αδελφάκι» του wolf cut, το οποίο μεταμορφώνεται σε μια πιο λαμπερή έκδοση. Για να το πετύχεις θα χρειαστεί να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου ο οποίος θα σου υποδείξει πως να το υιοθετήσεις ανάλογα με το μήκος των τον τύπο των μαλλιών σου. Σε κάθε περίπτωση δείχνει ιδανικό τόσο στα μεσαίου μήκους μαλλιά όσο και στα πιο μακριά καθώς αναδεικνύονται μοναδικά τα φιλαρίσματά του.

Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι είναι ιδανικό για λεπτά και αδύναμα μαλλιά μια και τους χαρίζει έξτρα όγκο και πυκνότητα, ενώ δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να το φορμάρεις.