Πεντικιούρ το χειμώνα: Πότε & γιατί πρέπει να γίνεται; Τι συστήνουν οι ειδικοί

Δες τις συμβουλές των nail experts

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το συγκεκριμένο ερώτημα φαίνεται ότι απασχολεί πολλές γυναίκες γιατί η φράση «πόσο συχνά πρέπει να κάνω πεντικιούρ» αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στην μηχανή της Google, την οποία οι περισσότερες από εμάς έχουν ψάξει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

H απάντηση σε αυτό το ερώτημα φυσικά δεν είναι εύκολη, σε αντίθεση με εκείνη για το μανικιούρ γιατί η συχνότητα ενός πεντικιούρ διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες από εμάς έχουν περισσότερα πετσάκια ή κάλλους γεγονός που κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για ένα πεντικιούρ σε διάστημα, που δεν ξεπερνά το μήνα.(δες και τις κρέμες προσώπου ημέρας & νύχτας που χρειάζεσαι - Που θα τις βρεις και πόσο κοστίζουν)

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις πεντικιούρ το χειμώνα; Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Δεδομένου ότι το χειμώνα τείνουμε να μην φοράμε τόσο συχνά ανοιχτά παπούτσια αρκετές φορές αυτό μας οδηγεί στην παραμέληση της φροντίδας των ποδιών μας με αποτέλεσμα να αμελούμε να κάνουμε πεντικιούρ.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και οι ειδικοί συνιστούν σε κάθε περίπτωση να ανανεώνεις το βερνίκι νυχιών σου στα πόδια ανά τρεις εβδομάδες προκειμένου να διατηρήσεις τα πόδια σου περιποιημένα και καλοφροντισμένα. Ακόμη καλό είναι να αποφύγεις τη χρήση ημιμόνιμου μανικιούρ για τα νύχια των ποδιών σου, ειδικά το χειμώνα, προκειμένου να τα αφήνεις να αναπνέουν καλύτερα.

pedicure
Unsplash

Προτίμησε το στεγνό πεντικιούρ!

Όσο απολαυστικό και εάν είναι να βυθίζεις τα πόδια σου στην ειδική λεκάνη για να γίνουν πιο απαλά για τη διαδικασία του πεντικιούρ μάλλον αυτό θα πρέπει να το αποφύγεις το χειμώνα προτιμώντας να ακολουθήσεις την ίδια ιεροτελεστία φροντίδας χωρίς ωστόσο να βρέξεις τα άκρα σου.

Και μην ξεχνάς! Τα πόδια πρέπει να καθαρίζονται ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς μπορεί να γίνουν εστία μικροβίων, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων που προκαλούν δυσάρεστη οσμή. Έτσι, κάθε φορά που είσαι στο μπάνιο σου φρόντισε να καθαρίσεις καλά τα άκρα σου για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις.