Σγουρά μαλλιά: 7 μυστικά ομορφιάς για τέλειες & ελαστικές μπούκλες χωρίς φριζάρισμα!

Έτσι θα αποκτήσεις ένα σούπερ curly εφέ!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Τα σγουρά ή και σπαστά μαλλιά χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα για να είναι σωστά ενυδατωμένα διατηρώντας την ελαστικότητά τους χωρίς ίχνος φριζαρίσματος.

Για να το πετύχεις θα πρέπει να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα και εργαλεία styling για τον τύπο των μαλλιών σου που μαζί με 7 πρακτικές συμβουλές θα σου λύσουν τα χέρια χαρίζοντάς σου το επιθυμητό curly αποτέλεσμα μέσα από μια υγιή και λαμπερή όψη, που θα κλέψει τις εντυπώσεις. (δες και ποιες 6 «κακές» συνήθειες πρέπει να αποφεύγεις το χειμώνα για τη φροντίδα των μαλλιών σου)

7 έξυπνα κόλπα που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις & να διατηρήσεις τέλειες μπούκλες χωρίς φριζάρισμα!

  1. Τα σγουρά μαλλιά πρέπει απαραιτήτως να βουρτσίζονται πριν από το λούσιμο διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος σπασίματος της τρίχας. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποίησε μια πλατιά βούρτσα μαλλιών ή μια αραιή χτένα που θα τα ξεμπερδέψει καλά πριν προχωρήσεις στο λούσιμο.

    woman_curlyhair
    Unsplash
  2. Το λούσιμο μια φορά την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα για τον τύπο των μαλλιών σου. Και αυτό γιατί τα σγουρά μαλλιά εμφανίζουν συνήθως ξηρότητα και έτσι για να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία στο τριχωτό αλλά και στα μήκη των μαλλιών σου ακόμη η συγκεκριμένη συχνότητα είναι αρκετή.
  3. Επένδυσε σε μια πετσέτα με μικροϊνες που απορροφά την υγρασία και αποτρέπει την τριβή στα μήκη των μαλλιών σου.
  4. Επίλεξε τα προϊόντα styling ανάλογα με την υφή των μαλλιών σου. Οι συνθέσεις σε τζελ υφή ή κρέμες είναι ιδανικές για τις πυκνές μπούκλες καθώς ενισχύουν τον όγκο τους, ενώ οι αφροί λειτουργούν καλύτερα στα σπαστά μαλλιά μια και δεν τα επιβαρύνουν.
  5. Η χρήση του αφρού ή του σπρέι καλό είναι να γίνεται σε νωπά μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο θα διεισδύσουν καλύτερα στην τρίχα μειώνοντας το φριζάρισμα.
  6. Ρύθμισε το σεσουάρ σου σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ στην περίπτωση που χρησιμοποιείς «φυσούνα» τοποθέτησέ τη κοντά στο κεφάλι προκειμένου έτσι να δημιουργήσεις ένα υπέροχο curly αποτέλεσμα.
  7. Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την τριβή των μαλλιών σου, ενώ κοιμάσαι αποτρέποντας έτσι τυχόν σπασίματα.