Ξύδι βατόμουρου: Το απόλυτο μυστικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Χαρίζει ευκολοχτένιστα μαλλιά με τον πιο φυσικό τρόπο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Εκτός από πολύτιμο συστατικό για την κουζίνα, το ξύδι βατόμουρου, συγκεντρώνει, μεταξύ άλλων, και πολλές ευεργετικές ιδιότητες που ωφελούν την υγιή και λαμπερή όψη των μαλλιών σου.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό όλοι και περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούν εφαρμόζοντάς το ως τελευταίο βήμα στη ιεροτελεστία φροντίδας τους προκειμένου να αποκτήσουν όμορφα και λαμπερά μαλλιά με το πιο φυσικό τρόπο. (δες και 7 μυστικά ομορφιάς για τέλειες & ελαστικές μπούκλες χωρίς φριζάρισμα)

Τι είναι το ξύδι βατόμουρου & πως μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τα μαλλιά σου;

Το ξύδι βατόμουρου λαμβάνεται από τον χυμό των ώριμων σμέουρων, ο οποίος στη συνέχεια υποβάλλεται σε ζύμωση μέσα σε ξύλινα βαρέλια προκειμένου να γίνει ξύδι. Με εξαιρετικές ιδιότητες και οφέλη για την καλή υγεία του οργανισμού το συγκεκριμένο ξύδι συστήνεται και από πολλούς ειδικούς για καθημερινή κατανάλωσή με άδειο στομάχι, κατά προτίμηση το πρωί.

hair_vinegard
Unsplash

Ποιά είναι τα οφέλη του για τα μαλλιά σου;

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που εξαφανίζει το σμήγμα αλλά και την ξηροδερμία από το τριχωτό της κεφαλής, ενώ χαρίζει λάμψη και φωτεινότητα στα μήκη των μαλλιών σου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φυσικά αλλά και βαμμένα ή με ανταύγειες μαλλιά για να τονίσει ακόμη περισσότερο το χρώμα τους και να τα κάνει να δείχνουν πιο λεία και απαλά

Πως εφαρμόζεται

Αν χρησιμοποιείς αγνό ξύδι βατόμουρου είναι προτιμότερο να το ξεπλύνεις. Ξεκίνα λοιπόν με το σαμπουάν σου, μετά εφάρμοσε τη μαλακτική ή τη μάσκα σου και στη συνέχεια άπλωσέ το στο τριχωτό της κεφαλής και στα μήκη των μαλλιών σου, αφήνοντάς το να δράσει για λίγη ώρα πριν το ξεβγάλεις καλά. Στην περίπτωση που εφαρμόσεις ένα καλλυντικό προϊόν με βάση το ξύδι από βατόμουρο σε νωπά μαλλιά δεν χρειάζεται να το ξεβγάλεις. 'Οσο για το αποτέλεσμα... από την πρώτη χρήση τα μαλλιά σου θα είναι πιο απαλά και ευκολοχτένιστα μέσα από ένα φωτεινό και λαμπερό χρώμα που ακτινοβολεί λάμψη.