Πως θα καταλάβεις ότι το άρωμά σου έληξε; Υπάρχει τρόπος να παρατείνεις τη διάρκειά του;

Δες τι λένε οι ειδικοί γι' αυτό

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Τα αρώματα δυστυχώς δεν διαρκούν για πάντα. Έτσι, όσο και εάν θέλουμε να κρατήσουμε την αγαπημένη μας αρωματική σύνθεση στο μπουντουάρ μας όσο περισσότερο γίνεται αυτό δεν είναι εφικτό καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να την αποχωριστούμε.

Και εάν αναρωτιέσαι πότε θα συμβεί αυτό παρακάτω σου έχουμε την απάντηση μαζί με έξυπνους και πρακτικούς τρόπους για να καταλάβεις πότε ακριβώς λήγει ένα άρωμα αλλά και πως να το κάνεις να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. (δες πως να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο: 5 top tips για να δοκιμάσεις)

Πότε λήγει ένα άρωμα; Τι ισχυρίζονται οι ειδικοί;

Δυστυχώς όταν ένα άρωμα ανοιχθεί αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα λήξει. Και αυτό γιατί κάθε φορά που ψεκάζεις το άρωμα από το μπουκάλι οξειδώνεις την σύνθεσή του και έτσι με το πέρασμα του χρόνου μειώνεται η έντασή του. Παρόλα αυτά τα καλά νέα είναι ότι ένα άρωμα, που έχει ανοιχθεί, κατά μέσο όρο μπορεί να κρατήσει έως και δυο περίπου χρόνια με την προϋπόθεση ότι διατηρείται κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι υπάρχουν και αρωματικές συνθέσεις οι οποίες έχουν ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ξεπερνώντας κατά πολύ και τα 2 χρόνια!

perfumes_longlasting
Unsplash

Πως καταλαβαίνεις ότι έληξε;

Συνήθως αυτό φαίνεται αμέσως από τη μυρωδιά του, η οποία πλέον είναι πιο πικρή και ξινή καθώς οι νότες κορυφής έχουν αρχίσει να αλλοιώνονται εξαιτίας της οξείδωσης. Έτσι ενδέχεται να έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά μια και νότες κορυφής όπως το κίτρο ή το πατσουλί τείνουν να οξειδώνονται πιο εύκολα. Ο καλύτερος τρόπος για να δεις εάν ένα άρωμα έχει λήξει είναι να το ψεκάσεις πάνω σε ένα χαρτί και να διαπιστώσεις εάν οι βασικές του νότες είναι εκεί. Μια άλλη ένδειξη ότι ένα άρωμα έχει λήξει είναι και το χρώμα του, το οποίο συνήθως αλλοιώνεται. Έτσι, εάν είναι πιο σκούρο ή και πιο κίτρινο τότε μάλλον το άρωμά σου έχει ήδη λήξει.

Παρατείνεται τη διάρκειά του;

Κράτησε τις αρωματικές σου συνθέσεις μακριά από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και τη ζέστη, μια και τα δυο είναι οι θανάσιμοι εχθροί τους. Προτίμησε να τα τοποθετείς σε δροσερά μέρη μακριά από τις ακτίνες του ήλιου, ενώ μια καλή λύση είναι να τα τοποθετείς ενίοτε και στο ψυγείο σου για να διατηρήσουν περισσότερο τα πολύτιμα συστατικά τους.