Ευαίσθητη επιδερμίδα: Με αυτό το κόλπο θα διατηρήσεις τα ρούχα σου φρέσκα & καθαρά αποφεύγοντας τους ερεθισμούς στο δέρμα!

Δες πως θα αποφύγεις τις κοκκινίλες

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Ανεξάρτητα από τις στιλιστικές σου επιλογές το να φροντίζεις τα αγαπημένα σου ρούχα, ειδικά αυτήν την περίοδο, προκειμένου να δείχνουν φρέσκα και καθαρά είναι σίγουρα μια πρόκληση! Εάν έχεις και ευαίσθητο δέρμα που εμφανίζει συχνά ερεθισμούς και κοκκινίλες με το παραμικρό τότε σίγουρα η φροντίδα για τα χειμερινά σου outfit θέλει την έξτρα προσοχή σου

Και αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένα συστατικά σε απορρυπαντικά που μπορεί να δημιουργήσουν ανεπιθύμητο κνησμό ή και κοκκινίλες στο δέρμα σου. Δες λοιπόν με ποιους τρόπους μπορείς να κρατήσεις τα αγαπημένα σου πουλόβερ και μεταξωτά σε άψογη κατάσταση χωρίς ωστόσο να κάνεις κακό στο δέρμα σου. (δες και το Exosomes, το νέο skincare trend για νεανική επιδερμίδα που θα μας απασχολήσει μέσα στο 2024)

Έτσι θα διατηρήσεις τα ρούχα σου καθαρά & θα αποφύγεις τους ερεθισμούς στο δέρμα σου

  • Αντιμετώπισε τους λεκέδες άμεσα. Το κλειδί για να αφαιρέσεις αποτελεσματικά τους λεκέδες από τα ρούχα σου είναι η αμεσότητα. Με ποιό τρόπο; Τοποθετώντας ένα απορρυπαντικό πάνω στο λεκέ τοπικά πριν το βάλεις στο πλυντήριο. Έτσι, θα τον αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

cleansweater
Unsplash

  • Προτίμησε ένα ήπιο απορρυπαντικό-χωρίς άρωμα και αλλεργιογόνα- που δεν θα αποχρωματίσει τα ρούχα σου και δεν θα δημιουργήσει ερεθισμό στο δέρμα σου. Στην περίπτωση που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα επίλεξε μια υπο-αλλεργική φόρμουλα που είναι κλινικά ελεγμένη για ευαίσθητο δέρμα.
  • Διάλεξε το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης στο πλυντήριο. Για τα ευαίσθητα υφάσματα προτίμησε ήπια προγράμματα που δεν θα τους προκαλέσουν φθορά. Η ρύθμιση στο κρύο είναι ιδανική για τα μάλλινα και τα μεταξωτά και είναι και πιο eco-friendly.
  • Αναποδογύρισε τα ρούχα σου πριν το τοποθετήσεις στο πλυντήριο. Έτσι θα αποτρέψεις τυχόν φθορές ή αλλοιώσεις στο χρώμα τους, ενώ επιπλέον θα φροντίσεις ούτως ώστε να καθαριστεί σωστά η εσωτερική τους πλευρά που έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα σου.
  • Χρησιμοποίησε ατμό για τις πτυχώσεις στα ρούχα. Ειδικά εάν χρησιμοποιείς στεγνωτήριο είναι η ιδανική λύση για να διατηρήσουν στη συνέχεια τη φόρμα τους χωρίς να είναι τσαλακωμένα, ενώ είναι και πιο υγιεινός για το δέρμα σου σε σχέση με τη χρήση ενός σίδερου.