Πρέσα μαλλιών ή σίδερο για μπούκλες; Δες ποιο είναι το καλύτερο για εσένα & πως να τα χρησιμοποιείς σαν επαγγελματίας!

Δες το εργαλείο που ταιριάζει στις ανάγκες των μαλλιών σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Λατρεύεις τα κυματιστά μαλλιά και αναζητάς συνεχώς τρόπους για να πετύχεις αυτό το wavy εφέ όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται; Εάν ναι, τότε μια πρέσα ή ένα σίδερο για μπούκλες είναι τα εργαλεία-κλειδί που χρειάζεσαι για το υιοθετήσεις.

Στην περίπτωση που επιλέξεις την πρέσα μαλλιών, αυτή θα σου δώσει ένα στιλιζαρισμένο εφέ, ενώ με το σίδερο για μπούκλες θα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις πιο ανάλαφρες και χαλαρές μπούκλες. Δες λοιπόν πως πρέπει να χρησιμοποιείς τα συγκεκριμένα εργαλεία για να έχεις το επιθυμητό κυματιστό εφέ χωρίς να προσπαθήσεις πολύ.(δες και για το φυσικό στέγνωμα VS σεσουάρ, ποιό είναι το καλύτερο για τα μαλλιά σου;)

Σίδερο για μπούκλες VS πρέσας: Τι είναι καλύτερο για εσένα;

Η πρέσα μαλλιών είναι ένα θερμαντικό εργαλείο styling με το οποίο μπορείς να υιοθετήσεις sleek και wavy hair looks με μεγαλύτερη ευκολία, ακόμη και εάν δεν είσαι ιδιαίτερα επιδέξια. Από την άλλη το σίδερο για μπούκλες απαιτεί καλύτερο χειρισμό και προσοχή προκειμένου να δημιουργήσεις το επιθυμητό εφέ με ασφάλεια, χωρίς να προκαλέσεις ανεπιθύμητα εγκαύματα στα άκρα σου.

curlingwand
Unsplash

Εάν έχεις κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά, το σίδερο για μπούκλες δεν είναι και η καλύτερη επιλογή καθώς χρειάζεσαι μεγαλύτερη επιδεξιότητα. Τώρα όσον αφορά στο μέγεθος που πρέπει να επιλέξεις οι ειδικοί συνιστούν να βασίσεις την επιλογή σου στο στιλ που θέλεις να χαρίσεις στα μαλλιά σου. Έτσι, εάν θέλεις να δημιουργήσεις μεγάλες μπούκλες προτίμησε ένα σίδερο με μεγάλη διάμετρο, σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν θέλεις να κάνεις ένα σούπερ curly εφέ επίλεξε ένα σίδερο με μικρή διάμετρο. Και μην ξεχνάς! Όσο πιο μικρή είναι η διάμετρός του τόσο πιο σφικτές θα είναι οι μπούκλες σου.

Πως να το χρησιμοποιήσεις σωστά σαν επαγγελματίας

Όποιο εργαλείο και εάν επιλέξεις το σημαντικό είναι να προετοιμάσεις σωστά τα μαλλιά σου και να τα θωρακίσεις από τη θερμότητα. Γι' αυτό λοιπόν πριν από τη χρήση ψέκασε κατά μήκος των μαλλιών σου με ένα προστατευτικό σπρέι μαλλιών ή εφάρμοσε μια αντίστοιχη λοσιόν, που θα αποτρέψει τη φθορά της τρίχας. Μόλις απλώσεις το προστατευτικό προϊόν της επιλογής σου χρησιμοποίησε την πρέσα ή το σίδερο τυλίγοντας με αυτό μια τούφα από τα μαλλιά σου -2-3 εκατοστών- μακριά από το πρόσωπό σου για μερικά δευτερόλεπτα πριν την απελευθερώσεις.

proionda_thermadika

Σπρέι κατά της Θερμότητας για ταλαιπωρημένα μαλλιά, Keratin Shine, TRESemmé, €4,78
Θερμο-προστατευτική λοσιόν για εύκολο ξεμπέρδεμα & styling, Nutritive, Kerastase, €24,86
(στα Κομμωτήρια)

Βonus tip

Στην περίπτωση που θέλεις ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα τύλιξε μια τούφα από τα μαλλιά σου επιλέγοντας τις άκρες τους, ενώ για ένα ακόμη πιο επιμελώς ατημέλητο αποτέλεσμα μπορείς να εναλλάξεις τον τρόπο που γυρνάς τις τούφες των μαλλιών σου με την πρέσα ή το σίδερο μαλλιών σου.