Μπορντό νύχια: Η κλασική επιλογή που δεν παλιώνει

Δείτε πως να την υιοθετήσετε

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το μπορντό χρώμα στα νύχια είναι μια κλασική και διαχρονική απόχρωση, η οποία είναι η αγαπημένη πολλών γυναικών όλες τις εποχές του χρόνου για ένα κομψό και φινετσάτο μανικιούρ, που ταιριάζει με κάθε outfit, ενώ ακόμη θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πρόκειται για ένα χρώμα που δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα, ενώ ακόμη το επιλέγουν και αρκετές σταρ του Χόλιγουντ καθώς και influencers. Και αυτό γιατί τα μπορντό νύχια είναι μια safe επιλογή για το μανικιούρ τους, είτε έχουν κοντά και τετραγωνισμένα είτε πιο μακριά σε οβάλ σχήμα νύχια καθώς τα τονίζει και τα αναδεικνύει μοναδικά. (δες και το navy blue nails, την hot απόχρωση στα νύχια που θα βλέπεις παντού όλο το Φεβρουάριο)

Επιλογή του κατάλληλου μπορντό χρώματος για τα νύχια σας

Το μπορντό χρώμα στα νύχια ή αλλιώς burgundy είναι μια ζεστή και cozy απόχρωση που πήρε το όνομά της από τη δημοφιλή ποικιλία κρασιού με καταγωγή την Βουργουνδία της Γαλλίας. Πρόκειται για μια βαθιά απόχρωση του wine-red, η οποία είναι ιδανική για κάθε χρώμα επιδερμίδας, ενώ ακόμη αναδεικνύει και κάθε σχήμα στα νύχια, κοντό, πιο μακρύ, τετράγωνο ή οβάλ.


Συνήθως είναι μια από τις κυρίαρχες τάσεις στο χειμερινό μανικιούρ, παρόλα αυτά μπορεί να υιοθετηθεί κάθε εποχή του χρόνου και να αποτελέσει μια κλασική επιλογή που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Σημειώστε ότι το συγκεκριμένο χρώμα στα νύχια θα το βρείτε σε αρκετούς τόνους για να επιλέξετε το αγαπημένο σας για τα νύχια σας. Μάλιστα μπορείτε να πειραματιστείτε και με διάφορα μοτίβα και σχέδια, τα οποία θα το διανθίσουν και θα του δώσουν μια ξεχωριστή πινελιά.

Συνδυασμοί και σχέδια με μπορντό νύχια

Το μπορντό χρώμα στα νύχια σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αμέτρητους συνδυασμούς, ενώ ακόμη μπορείτε να τη συμπληρώσετε με μοναδικά σχέδια και μοτίβα, που θα την κάνουν πιο κλασική, πιο μοντέρνα ή και πιο εναλλακτική. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι να είναι καλοφροντισμένα και περιποιημένα-χωρίς πετσάκια ή ανεπιθύμητα σκασίματα προκειμένου να δείχνουν τέλεια τονίζοντας τη συγκεκριμένη απόχρωση. Παρακάτω θα πάρετε μια μικρή γεύση από διάφορα σχέδια ή μοτίβα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να υιοθετήσετε το συγκεκριμένο χρώμα για το μανικούρ σας.

Square & glossy

To μπορντό χρώμα με λαμπερό τελείωμα δείχνει υπέρκομψο σε τετραγωνισμένα νύχια, ενώ ακόμη αναδεικνύει και τα κοσμήματά σας.


Sparkling burgundy

Τολμήστε μια σκούρα απόχρωση του μπορντό με λαμπερό εφέ, που θα χαρίσει στα νύχια σας ένα κομψό και φινετσάτο τελείωμα.


French with a twist

Λατρεύετε το γαλλικό μανικιούρ; Εάν ναι, τότε το συγκεκριμένο μανικιούρ θα σας εμπνεύσει για να το υιοθετήσετε αλλιώς!

Flower power

Δοκιμάστε τη συγκεκριμένη απόχρωση σε ένα floral μοτίβο, που θα δώσει στο μανικιούρ σας μια ρομαντική διάθεση. Απαραίτητη προϋπόθεση; Μια πιο ουδέτερη βάση που θα το αναδείξει.


Nail art

To μπορντό τελείωμα μπορεί να δώσει μια μοντέρνα διάσταση στο μανικιούρ σας και να το κάνει να ξεχωρίσει. Είναι ιδανικό τόσο για κοντά όσο και για πιο μακριά νύχια.


Extra tips για τη διατήρηση του μπορντό μανικιούρ

  • Είναι γεγονός ότι η διάρκεια στο μανικιούρ σου έχει να κάνει και με το σχήμα των νυχιών σας. Έτσι, όσο πιο κοντά και τετραγωνισμένα είναι τα νύχια σου τόσο περισσότερο θα κρατήσει το χρώμα αφού οι πιθανότητα να «ξεφτίσει» ή να αλλοιωθεί είναι σίγουρα μικρότερες.
  • Μια καλή βάση είναι το Α και το Ω για το συγκεκριμένο μανικιούρ, και όχι μόνο. Γι' αυτό το λόγο πριν απλώσετε την αγαπημένη σας απόχρωση εφαρμόστε μια καλή βάση που θα διατηρήσει το χρώμα στα νύχια σας για μέρες αναλλοίωτο.
  • Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει ένα απλό βερνίκι για το μπορντό χρώμα στα νύχια φροντίστε να περνάτε σε καθημερινή βάση από την επιφάνειά τους μια στρώση ένα διάφανο top coat, το οποίο θα σφραγίσει ακόμη καλύτερα το χρώμα στα νύχια σας δίνοντάς του έξτρα διάρκεια. Μάλιστα για ακόμη πιο εύκολη εφαρμογή καλό είναι να προτιμήσετε ένα top coat με φόρμουλα που στεγνώνει γρήγορα για να μην χάνετε και χρόνο.
  • Μετά από το μανικιούρ σας αποφύγετε-εάν μπορείτε- τις δουλειές στο σπίτι. Παρόλα αυτά, εάν χρειάζεται να τις κάνετε οπωσδήποτε καλό είναι να φορέσετε ειδικά γάντια, που θα προστατέψουν τα νύχια σας και θα διατηρήσουν το χρώμα τους ακόμη περισσότερο.
  • Επενδύστε σε ένα ειδικό λαδάκι για τα νύχια, το οποίο θα εφαρμόσετε συστηματικά μέσα στην ημέρα τόσο στην επιφάνειά τους όσο και στα επωνύχια. Με αυτόν τον τρόπο τα ενυδατώνετε σε βάθος και το βερνίκι νυχιών σας κρατά περισσότερο.