Μakeup tips: 7 μυστικά για ένα όμορφο & λαμπερό μακιγιάζ για γυναίκες μετά τα 40!

Με αυτές τις συμβουλές θα δείχνεις νεότερη

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Cindy Crawford
Instagram: Cindy Crawford

Το πέρασμα του χρόνου είναι μια όμορφη διαδικασία που πρέπει να αγκαλιάζεις αποδεχόμενη και τα σημάδια που αφήνει πάνω στην επιδερμίδα σου, Παρόλα αυτά, πάντα υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα μέσα από μια καλοφροντισμένη επιδερμίδα και φυσικά μέσα από ένα μακιγιάζ που σε κολακεύει. (δες και το κραγιόν που κοστίζει κάτω από 3 ευρώ & απλώνεται καλύτερα και από ένα πιο ακριβό)

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα makeup tips για γυναίκες άνω των 40 που θα τονίσουν τα δυνατά χαρακτηριστικά σου και θα σε κάνουν να δείχνεις πιο φρέσκια και νεανική. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα ακολουθήσεις!

6+1 makeup tips για γυναίκες άνω των 40

  1. Εφάρμοσε το ρουζ σου στο κόκκαλο των ζυγωματικών. Mε αυτόν τον τρόπο θα νικήσεις τη βαρύτητα, ενώι τα ζυγωματικά θα δείχνουν ανορθωμένα και το πρόσωπό σου πιο φρέσκο και νεανικό.
  2. Γέμισε σωστά τα φρύδια τους δίνοντάς τους το επιθυμητό σχήμα, ανάλογα με το πρόσωπό σου. Μην ξεχνάς ότι τα φρύδια είναι ο καμβάς για το μακιγιάζ σου γι' αυτό και πρέπει να είναι πάντα γεμάτα και καλοφροντισμένα.
  3. Επένδυσε σε προϊόντα με κρεμώδη υφή. Με το πέραμα του χρόνου η επιδερμίδα λεπταίνει και γίνεται πιο ξηρή και αφυδατωμένη. Αυτός είναι και ο λόγος για το οποίο πρέπει να προτιμάς κρεμώδη προϊόντα, που την ενυδατώσουν και της χαρίζουν μια πινελιά φρεσκάδας, ενώ ακόμη εφαρμόζονται πανεύκολα.

  4. Χρησιμοποίησε έξυπνα τις σκιές για να ανοίξεις το βλέμμα σου. Φρόντισε να εφαρμόζεις ανοιχτόχρωμες σκιές στο καπάκι των βλεφάρων ή κάτω από το τόξο των φρυδιών. Έτσι, θα φωτίσεις το βλέμμα και θα δείχνει πιο νεανικό.
  5. Μείωσε ερεθισμούς και κοκκινίλες από την επιδερμίδα σου με τη βοήθεια ενός makeup και ενός concealer. Στην περίπτωση που η επιδερμίδα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και κοκκινίζει με το παραμικρό εφάρμοσε τοπικά στους ερεθισμούς λίγο concealer και μετά κάνε το ανάλογο blending με ένα makeup.
  6. Προτίμησε τα κραγιόν με ενυδατικές συνθέσεις αποφεύγοντας το ματ τελείωμα. Τόλμησε οποιαδήποτε απόχρωση σε κραγιόν σου ταιριάζει, έντονη ή πιο nude, με την προϋπόθεση ότι η υφή του είναι πλούσια και ενυδατική για να κάνει τα χείλη σου πιο ζουμερά και λαχταριστά.
  7. Επίλεξε ένα πινέλο για την εφαρμογή του makeup. Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να κάνεις την τέλεια εφαρμογή του με απόλυτη ακρίβεια χωρίς ωστόσο να δημιουργήσεις ένα εφέ τύπου μάσκας για την επιδερμίδα σου, που δεν το θέλεις καθόλου μετά τα 40.