Όμπρε νύχια: Οδηγός για το τέλειο μανικιούρ

Δες πως να το κάνεις χωρίς να προσπαθήσεις πολύ!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

To όμπρε μανικιούρ είναι μια υπέροχη τεχνική, η οποία αξιοποιεί- συνήθως- αποχρώσεις από την ίδια χρωματική παλέτα μέσα από ένα ιδιαίτερο μοτίβο που δημιουργεί ένα ευφάνταστο εφέ για τα νύχια σου. (δες και τα μπορντό νύχια, την κλασική επιλογή που δεν παλιώνει)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι περισσότερες όταν ακούν τη λέξη όμπρε συνήθως σκέφτονται τη δημοφιλή τάση για τα μαλλιά, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι στο προσκήνιο. Παρόλα αυτά, το όμπρε αποτελεί πλέον και μια ιδιαίτερη τεχνική, η οποία πρωταγωνιστεί ολοένα και περισσότερο στο μανικιούρ απογειώνοντας τις εμφανίσεις σου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεχνική δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιδεξιότητα καθώς με λίγα μόνο προϊόντα και ελάχιστα βήματα μπορείς να την υιοθετήσεις και να ξεχωρίσεις!

Πως γίνονται τα τέλεια όμπρε νύχια

Για να υιοθετήσεις τη συγκεκριμένη τεχνική νυχιών θα χρειαστείς: 2-3 βερνίκια της επιλογής σου, ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ, μερικές μπατονέτες, ένα αφαιρετικό νυχιών και ένα top coat με ματ ή glossy φινίρισμα ανάλογα με το εφέ που θέλεις να δημιουργήσεις. Όσο για τη διαδικασία... αυτή περιλαμβάνει μερικά απλά βήματα που εάν τα ακολουθήσεις ευλαβικά θα δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα τα πιο εντυπωσιακά ombre νύχια, χωρίς να είσαι ιδιαίτερα επιδέξια.

ombrenails
Shutterstock

Βήμα 1ο

Επίλεξε 2 ή και 3 αγαπημένες αποχρώσεις σε βερνίκια νυχιών που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τη συγκεκριμένη τεχνική στα νύχια σου. Ιδανικά μια από αυτές πρέπει να είναι σε ουδέτερή ή πιο διακριτική απόχρωση προκειμένου να την χρησιμοποιήσεις ως βάση.

Βήμα 2ο

Ξεκίνα εφαρμόζοντας μια στρώση από το ουδέτερο βερνίκι πάνω στα νύχια σου αφού προηγουμένως απλώσεις μια καλή βάση για να παρατείνει τη διάρκειά τους. Στη συνέχεια πέρασε πάνω στο σφουγγαράκι σου μια- μία λωρίδα από κάθε χρώμα από τα άλλα δυο βερνίκια.

Βήμα 3ο

Μόλις τελειώσεις και αφού στεγνώσει καλά η βάση σου εφάρμοσε με ταμποναριστές κινήσεις το σφουγγαράκι του μακιγιάζ πάνω στο κάθε νύχι για να σχηματίσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ανάλογα με το εφέ που θέλεις να δημιουργήσεις θα επιμένεις λιγότερο ή περισσότερο με το σφουγγαράκι πάνω στα νύχια σου.

Βήμα 4ο

Μόλις ολοκληρώσεις τη διαδικασία καθάρισε προσεκτικά την περιοχή γύρω από τα νύχια σου με μια μπατονέτα την οποία θα έχεις εμποτίσει με λίγο αφαιρετικό νυχιών.

Βήμα 5ο

Ολοκλήρωσε το μανικιούρ σου απλώνοντας ένα top coat της επιλογής σου, είτε σε ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα. Στην περίπτωση που θέλεις έξτρα ένταση στο μανικιούρ σου πριν ξεκινήσεις να το δημιουργείς, πέρασε τα νύχια σου με δύο στρώσεις από το βερνίκι με το οποίο θα κάνεις τη βάση σου.

Τα καλύτερα προϊόντα για ομπρέ νύχια

Για να το υιοθετήσεις με τον καλύτερο τρόπο ψάξαμε και βρήκαμε τα προϊόντα-κλειδί που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις, χωρίς να προσπαθήσεις πολύ. Πάρε μια μικρή γεύση...

Σχέδια για όμπρε νύχια

H μοναδική αυτή τεχνική, έχει πολλές παραλλαγές και εκδοχές, τις οποίες μπορείς να υιοθετήσεις κάθε εποχή του χρόνου. Έτσι, μπορείς να κινηθείς από το παραδοσιακό γαλλικό όμπρε μέχρι εκείνο που συνδυάζει πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις στα νύχια ή ακόμη συμπληρώνεται από διάφορα μοτίβα και σχέδια, που το κάνουν ξεχωριστό. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από τα καλύτερα σχέδια και μοτίβα, που θα σε βοηθήσουν να εμπνευστείς για να δημιουργήσεις το επόμενο αγαπημένο σου όμπρε μανικιούρ. Εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει και το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα κλέψει όλες τις εντυπώσεις.

Όμπρε γαλλικό

Είναι η επιτομή της κομψότητας! Συνδυάζει τη φινέτσα ενός γαλλικού μανικιούρ με την τεχνοτροπία του όμπρε. Είναι ιδανικό για όσες θέλουν να το τολμήσουν μέσα από μια safe εκδοχή του.


Όμπρε μπεζ

Σε οβάλ ή και τετραγωνισμένα νύχια ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι τέλειος για ένα σικάτο μανικιούρ που ταιριάζει με όλα!


Όμπρε μαύρο

Εάν λατρεύεις τις σκούρες αποχρώσεις στα νύχια αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να τις υιοθετήσεις μέσα από ένα όμπρε μανικιούρ με ουδέτερη βάση, που θα του δώσει ένταση


Όμπρε ροζ άσπρο

Ένας κλασικός συνδυασμός σε λευκό-ροζ που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ενώ είναι ιδανικός για κάθε εποχή!



Όμπρε με σχέδια

Συμπλήρωσε το με λίγο glitter ή και στρας και αμέσως το όμπρε μανικιούρ σου αποκτά μια άλλη διάσταση! Για να αποφύγεις τις υπερβολές καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα ή δυο δάκτυλα πάνω στα οποία θα εφαρμόσεις το γκλίτερ ή το στρας. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι καλαίσθητο αποφεύγοντας τυχόν υπερβολές.


Όμπρε μωβ

Η μωβ απόχρωση είναι ιδανική για ένα όμπρε μανικιούρ, που έχει ως βάση του το ροζ. Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο μανικιούρ ενδείκνυται για ένα σούπερ ανοιξιάτικο mani, που θα σε κάνει να στρέψεις όλα τα βλέμματα πάνω σου.


Όμπρε γαλάζιο

Λευκό και γαλάζιο ενώνουν τις δυνάμεις και σχηματίζουν ένα υπέροχο μανικιούρ που θα δώσει στα νύχια σου μια δροσερή πινελιά. Πρόκειται για ένα μανικιούρ που ενδείκνυται για καλοκαιρινές εμφανίσεις.


Κοραλί όμπρε

Ιδανικό για ένα καλοκαιρινό μανικιούρ, και όχι μόνο, η συγκεκριμένη απόχρωση-σε συνδυασμό με μια ροζ βάση- θα δώσει στο μανικιούρ σου μια ξεχωριστή πινελιά.

Πορτοκαλί όμπρε

Φωτεινό κα λαμπερό, το πορτοκαλί χρώμα στα νύχια, ειδικά μέσα από τη συγκεκριμένη τεχνική θα τους δώσει μια καλοκαιρινή αύρα ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα. Μπορείς να το υιοθετήσεις τόσο σε κοντά και τετραγωνισμένα νύχια όσο και σε μακριά με οβάλ σχήμα.


Καλοκαιρινά νύχια όμπρε

Υιοθέτησε την όμπρε τεχνική στα νύχια σου μέσα από ένα sunshine αποτέλεσμα όπως εδώ, που θα φέρει το καλοκαίρι στο μανικιούρ σου. Η τέλεια εκδοχή για να απογειώσει και τα καλοκαιρινά σου κόσμηματα!


Συμβουλές φροντίδας για διατήρησή τους

Το μυστικό για να κρατήσεις το μανικιούρ σου αναλλοίωτο κρύβεται σε μερικά έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να του δώσεις έξτρα διάρκεια. Ξεκίνα λοιπόν προστατεύοντας τα χέρια και τα νύχια σου από το ζεστό νερό. Πως θα το κάνεις αυτό; Φορώντας γάντια, τα οποία θα θωρακίσουν τα άκρα σου από τις υψηλές θερμοκρασίες και θα παρατείνουν τη διάρκεια του μανικιούρ σου.

Σε όλα αυτά πρόσθεσε την καλή ενυδάτωση των χεριών και των νυχιών με μια πλούσια θρεπτική κρέμα χεριών, την οποία μπορείς να εφαρμόζεις σε τακτική βάση κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και τη στοχευμένη φροντίδα τους με ένα ενυδατικό λάδι που θα απλώνεις στα νύχια και στα επωνύχια προκειμένου να δείχνουν διαρκώς καλοφροντισμένα χωρίς να αλλοιώνεται το χρώμα τους.