Big hair: Η νέα τάση στα μαλλιά που επιστρέφει δυναμικά από τα 80s & θα τη βλέπουμε παντού το 2024!

Από το ντεφιλέ και το κόκκινο χαλί μπαίνει στην καθημερινότητά μας

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Beyonce
Instagram: Beyonce

Όταν η Miley Cyrus εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των φετινών Grammy αυτό για το οποίο όλοι μιλούσαν δεν είναι άλλο από το hair-look της, που ήταν εμπνευσμένο από την δεκαετία των 80s με τα μαλλιά της να είναι γεμάτα, πυκνά και με πλούσιο όγκο στην κορυφή.

Όμως δεν ήταν και η μόνη που τόλμησε αυτό το ανατρεπτικό χτένισμα για τα μαλλιά της καθώς από ό,τι φαίνεται και η αγαπημένη τραγουδίστρια, Beyonce το δοκίμασε, ενώ ακόμη πρωταγωνίστησε και σε αρκετά ντεφιλέ της εβδομάδας μόδας δείχνοντας το δρόμο για μια μαξιμαλιστική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στο styling των μαλλιών. (δες και το butterfly bob, τo στιλάτο καρέ που θα κάνει θραύση την άνοιξη - Θα αναβαθμίσει το hair-look σου)

Big hair: Η νέα τάση στα μαλλιά που θα βλέπουμε παντού το 2024

Το big hair είναι ένα trend που έχει πηγή έμπνευσής του τη δεκαετία των 80s οπότε και οι περισσότερες πρωταγωνίστριες που μεσουρανούσαν εκείνη την εποχή, πάρε για παράδειγμα την Melanie Griffith δεν είχαν διστάσει να το υιοθετήσουν μέσα από ένα hair-look με σούπερ όγκο, που τις έκανε να ξεχωρίζουν. To συγκεκριμένο hair-trend ήρθε ξανά στο προσκήνιο όταν η δημοφιλής τραγουδίστρια, Miley Cyrus το υιοθέτησε για την εμφάνισή της στα φετινά Grammy, ενώ λίγο αργότερα έγινε και η hot τάση που επικράτησε στα catwalk του Fashion Week.

Η beyonce με πλούσια μαλλιά με όγκο
Instagram: Beyocne

Πως να το υιοθετήσεις

Τα πλούσια, γεμάτα όγκο μαλλιά απαιτούν λίγο παραπάνω από το χρόνο σου για να φορμαριστούν σωστά και να αποκτήσουν την επιθυμητή πυκνότητα. Έτσι, για να το πετύχεις θα χρειαστεί να κάνεις την κατάλληλη προετοιμασία ψεκάζοντας τις ρίζες με ένα σπρέι για όγκο. Εναλλακτικά μπορείς να εφαρμόσεις αντίστοιχα λίγο αφρό που θα σου δώσει το ίδιο αποτέλεσμα.


Στη συνέχεια μπορείς να προχωρήσεις στο styling των μαλλιών χρησιμοποιώντας ένα σεσουάρ και μια στρογγυλή βούρτσα προκειμένου να δημιουργήσει τον όγκο που θέλεις. Στην περίπτωση που θέλεις να αποφύγεις τη χρήση θερμαντικών εργαλείων styling όπως το σεσουάρ μπορείς να τοποθετήσεις μεγάλα στρογγυλά ρόλεϊ μαλλιών, τα οποία μάλιστα είναι ιδανικά ακόμη και τα λεπτά και πιο αδύναμα μαλλιά. Μόλις ολοκληρώσεις το styling ψέκασε κατά μήκος των μαλλιών σου με μια δυνατή λακ και είσαι έτοιμη!