5 κόλπα για να διατηρήσεις καλύτερα & περισσότερο το χρώμα των μαλλιών σου μετά τη βαφή!

Έτσι θα το κρατήσεις αναλλοίωτο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Τα βαμμένα μαλλιά ή εκείνα που έχουν υποστεί διάφορες τεχνικές χρώματος όπως μπαλαγιάζ, ανταύγειες, ombre κ.λπ. ταλαιπωρούνται με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά και άτονα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το χρώμα τους αλλοιώνεται και ξεθωριάζει με το παραμικρό.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια έξυπνα τρικ που μπορείς να ακολουθήσεις για να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου ακόμη περισσότερο και να το χαρείς όσο μπορείς μέχρι την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς τον κομμωτή σου για βαφή. (δες και για το big hair, την νέα τάση στα μαλλιά που επιστρέφει δυναμικά από τα 80s & θα τη βλέπουμε παντού το 2024)

Με αυτά τα κόλπα θα διατηρήσεις περισσότερο το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά σου

  • To πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς σαμπουάν και conditioner που είναι ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά. Οι συνθέσεις των συγκεκριμένων προϊόντων περιέχουν πολύτιμα συστατικά που βοηθούν στη διατήρηση του χρώματος, ενώ ακόμη προσφέρουν στα μαλλιά σου την ενυδάτωση που χρειάζονται μετά από τη βαφή.

κοπέλα με κόκκινα μαλλιά
Unsplash

  • Απόφυγε το συχνό λούσιμο και περιόρισέ το σε 2 ή το πολύ 3 φορές την εβδομάδα. Σημείωσε ότι με το να λούζεις συχνά τα μαλλιά σου απομακρύνεις τα φυσικά έλαια από την τρίχα και έτσι το χρώμα τους ξεθωριάζει πιο εύκολα.
  • Προστάτεψέ τα μαλλιά από τον ήλιο αλλά και τη θερμότητα των εργαλείων styling. H UV ακτινοβολία και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν το χρώμα τους, γι' αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείς, ειδικά το καλοκαίρι, καπέλα ή προϊόντα προστασίας όταν βρίσκεσαι κάτω από τον ήλιο. Ακόμη καλό είναι να αποφύγεις και την υπερβολική χρήση συσκευών styling που παράγουν θερμότητα, οι οποίες με τη σειρά τους ενδέχεται να φθείρουν το χρώμα στα μαλλιά σου.
  • Φρόντισε ανάμεσα στις βαφές, να κάνεις μια ειδική θεραπεία στο κομμωτήριο που θα διατηρήσει το χρώμα τους φρέσκο και ζωντανό, όπως την πρώτη ημέρα.
  • Τέλος, ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή και φρόντισε να διατηρείσαι υγιής. Μην ξεχνάς ότι η καλή υγεία ενισχύει και την υγεία των μαλλιών σου, ενώ παράλληλα βοηθά στη διατήρηση του χρώματος.

Ακολουθώντας αυτά τα έξυπνα κόλπα μπορείς να εξασφαλίσεις πως το χρώμα των μαλλιών σου θα διατηρηθεί φρέσκο και λαμπερό και για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά από τη βαφή σου.