5+1 makeup tips για να δείχνεις τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερη!

Με αυτά τα κόλπα θα σβήσεις το χρόνο από το πρόσωπό σου!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Πίσω από μια νεανική και φρέσκια επιδερμίδα -εκτός από μια στοχευμένη φροντίδα με εξελιγμένες φόρμουλες ανάλογα με τις ανάγκες σου- βρίσκεται και το κατάλληλο μακιγιάζ, που καμουφλάρει τα σημάδια του χρόνου, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικά έξυπνα makeup tips & tricks που μπορεί να σε βοηθήσουν να σβήσεις ακόμη και 10 χρόνια από την επιδερμίδα σου! Εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές μακιγιάζ για μια νεανική και λαμπερή επιδερμίδα απαλλαγμένη από τα σημάδια του χρόνου. (δες και το makeup για το οποίο όλοι μιλούν - Κοστίζει κάτω από 23 ευρώ & έχει top κριτικές)

6 makeup tips που θα σε βοηθήσουν να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη

  • Τα γεμάτα και πυκνά φρύδια-μέσα από ένα φυσικό σχήμα- είναι το μυστικό για να δείχνεις ακόμη πιο φρέσκια. Φρόντισε λοιπόν να τους δώσεις το επιθυμητό σχήμα αποφεύγοντας να τα λεπτύνεις.
  • Ανανέωσε το μακιγιάζ σου. Επίλεξε πιο ανάλαφρες φόρμουλες makeup που δεν θα επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου. Έτσι, θα δείχνει αισθητά πιο νεανική. Ιδανικά προτίμησε ενυδατικές κρεμώδεις συνθέσεις που προσφέρουν κάλυψη, ενώ αφήνουν ένα διακριτικό σατινέ τελείωμα στο πρόσωπό σου.

γυναίκα κοιτάζεται στον καθρέπτη
Unsplash

  • Επένδυσε σε ένα ειδικό ψαλίδι για βλεφαρίδες, το οποίο θα χρησιμοποιείς για να τις γυρίσεις λίγο πριν απλώσεις τη μάσκαρα. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξεις το βλέμμα σου και θα δείχνει πιο ξεκούραστο.
  • Σβήσε τους μαύρους κύκλους από τα μάτια σου. Επένδυσε σε ένα ειδικό σέρουμ ματιών με ρετινόλη, το οποίο θα εφαρμόζεις σε καθημερινή βάση μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου. Μόλις απορροφηθεί καλά καμουφλάρησε τις ατέλειες κάτω από τα μάτια με λίγο υγρό concealer, που θα απλώσεις προσεκτικά και με ταμποναριστές κινήσεις με τα δάκτυλά σου. Εάν έχεις έντονους μαύρους κύκλους τότε προτίμησε ένα διορθωτικό concealer με χρώμα που θα τους καλύψει τέλεια.
  • Άπλωσε το ρουζ σου στρατηγικά! Εφάρμοσέ το ψηλά στους κροτάφους με φορά προς την εξωτερική πλευρά του προσώπου σου. Έτσι, θα δώσεις ένα εφέ lifting στο πρόσωπό σου.
  • Πριν εφαρμόσεις το αγαπημένο σου κραγιόν σχημάτισε το περίγραμμα των χειλιών σου με ένα μολύβι σε κοντινή απόχρωση με αυτή του κραγιόν. Έτσι, το χρώμα θα παραμείνει σταθερό στα χείλη σου για ώρες χωρίς να τρέχει και το σχήμα τους θα δείχνει απλά τέλειο.