7 έξυπνα κόλπα που θα κάνουν το μακιγιάζ σου 10 φορές καλύτερο!

Δεν θέλουν κόπο μόνο τρόπο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Εάν νομίζεις ότι η εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ προκειμένου να δημιουργήσεις το αγαπημένο σου beauty look είναι μια απλή υπόθεση γράψε λάθος! Και αυτό γιατί είναι λίγο πιο περίπλοκη από ό,τι νομίζεις. Έτσι, πάντα υπάρχουν τρόποι για να τη βελτιώσεις αλλά και την αναβαθμίσεις.

Εμείς βρήκαμε 7 «μαγικά» κόλπα, τα οποία υπόσχονται να αλλάξουν τη ρουτίνα του μακιγιάζ σου προς το καλύτερο! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να κάνεις μερικές τροποποιήσεις στην εφαρμογή αλλά και στον τρόπο που χρησιμοποιείς τα προϊόντα ομορφιάς, και όχι μόνο. (δες και το κόλπο για να «ξεβάψεις» φυσικά το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά σου)

Δες 6+1 κόλπα που θα κάνουν το μακιγιάζ σου 10 φορές καλύτερα & θα το αναδείξουν μοναδικά!

  1. Άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα σε λεπτές στρώσεις αποφεύγοντας την εφαρμογή μιας γενναιόδωρης ποσότητας στο δέρμα, που ενδέχεται να μην απορροφηθεί σωστά. Ξεκίνα λοιπόν με μια στρώση, άφησέ την να απορροφηθεί καλά και στη συνέχεια εάν έχεις ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση άπλωσε μια δεύτερη.
  2. Εάν ακολουθείς μια ολοκληρωμένη ρουτίνα φροντίδας εφαρμόζοντας όλα τα προϊόντα στη σωστή σειρά και στην κατάλληλη ποσότητα μπορείς να αποφύγεις τη χρήση του primer. Και αυτό γιατί με αυτή τη διαδικασία η επιδερμίδα σου είναι καλοφροντισμένη και έτσι το μακιγιάζ σου διατηρείται αναλλοίωτο και για ώρες ούτως ή άλλως.

    κοπέλα εφαρμόζει κόκκινο κραγιόν στα χείλη
    Unsplash


  3. Στην περίπτωση που έχεις ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα επένδυσε σε ένα αναπλαστικό στικ για το πρόσωπο, το οποίο θα περάσεις με απαλές κινήσεις από την επιδερμίδα σου για να της χαρίσεις την ενυδάτωση που έχει ανάγκη.
  4. Ανάμειξε το ρουζ με το μπρόνζερ για ένα φυσικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου. Το χρωματικό κοκτέιλ που θα δημιουργηθεί είναι ιδανικό για να χαρίσει μια υπέροχη ροδαλή όψη υγείας στο δέρμα σου.
  5. Χρησιμοποίησε το ρουζ σου ως διορθωτικό. Εφάρμοσε το ρουζ στο κέντρο των ζυγωματικών για έξτρα ένταση. Αυτή είναι μια κίνηση-κλειδί που είναι ιδανική για όσες έχουν μαύρους κύκλους καθώς δείχνει το πρόσωπο πιο φρέσκο και ξεκούραστο χωρίς να τονίζονται οι ατέλειες κάτω από τα μάτια.
  6. Εφάρμοσε έξυπνα το concealer. Το concealer δεν ενδείκνυται μόνο για να καμουφλάρει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια αλλά και για να καλύψει τυχόν ατέλειες, όπως ερεθισμούς, κοκκινίλες ή ακόμη και σημάδια της ακμής. Απλά τοποθέτησε μια ιδέα από το concealer πάνω στο επίμαχο σημείο (σπυράκι, κοκκινίλα, κηλίδα κ.λπ.) και είσαι έτοιμη!
  7. Άπλωσε λίγο highligher στο μέτωπο και στους κροτάφους, χωρίς ωστόσο να καταφύγεις σε υπερβολές. Με αυτόν τον τρόπο προσθέτεις μια σέξι πινελιά στο beauty look σου.