Με αυτά τα κόλπα θα φέρεις την άνοιξη στο δέρμα σου & θα αποκτήσεις ένα απαλό και βελούδινο σώμα!

Δες πως να το πετύχεις εύκολα και απλά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Όπως ακριβώς τροποποιείς τη ρουτίνα ομορφιάς για την επιδερμίδα σου- κάθε φορά που αλλάζει η εποχή- το ίδιο πρέπει να κάνεις και με την ιεροτελεστία για τη φροντίδα στο σώμα σου. (δες και αυτές τις φυσικές συνταγές ομορφιάς για αναζωογόνηση & περιποίηση στο σώμα σου)

Με αφορμή λοιπόν την άνοιξη, που είναι ήδη εδώ, φρόντισε να κάνεις κάποιες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην τελετουργία σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα απαλό, λείο και βελούδινο σώμα με λίγες κινήσεις. Έτσι, θα υποδεχθείς την νέα εποχή όπως πραγματικά της αξίζει!

Με αυτά τα κόλπα θα φέρεις την άνοιξη στην επιδερμίδα σου μέσα από ένα απαλό και βελούδινο σώμα

  • Η φροντίδα ξεκινά από το μπάνιο. Φρόντισε να κάνεις μπάνιο ή ντους με χλιαρό νερό, που δεν θα αφυδατώσει το δέρμα σου διατηρώντας την υγρασία σε φυσιολογικά επίπεδα.

γυναίκα μέσα στην μπανιέρα
Unsplash

  • Μετά το μπάνιο ή το ντους σου σκούπισε απαλά και με ταμποναριστές κινήσεις το σώμα σου με μια βαμβακερή πετσέτα αποφεύγοντας το τρίψιμο. Μόλις ολοκληρώσεις εφάρμοσε σε νωπό δέρμα την αγαπημένη σου κρέμα σώματος. Έτσι θα απορροφηθεί καλύτερα.
  • Επίλεξε πιο ανάλαφρες κρέμες για το σώμα που απλώνονται πιο γρήγορα και απορροφώνται αμέσως από το δέρμα σου. Η σωστή εφαρμογή τους γίνεται με κυκλικές κινήσεις των χεριών σου.
  • Στην περίπτωση που έχεις ανάγκη από σύσφιξη μπορείς να αντικαταστήσεις την ενυδατική κρέμα σώματος με μια συσφικτική λοσιόν. Με αυτόν τον τρόπο θα το προετοιμάσεις τέλεια για τη νέα σεζόν διατηρώντας το σφριγηλό και ελαστικό.
  • Εάν λατρεύεις τα λάδια σώματος προτίμησε ένα με ξηρή υφή που και δεν αφήσει λιπαρότητα πάνω στο δέρμα αλλά και θα το ενυδατώσει όσο χρειάζεται. Ακόμη μπορείς να προσθέσεις λίγο από το λάδι στην ενυδατική σου κρέμα για έξτρα ενυδάτωση και θρέψη.
  • Δοκίμασε το dry brushing, ή αλλιώς το βούρτσισμα στο σώμα σου με τη βοήθεια μιας ειδικής ξύλινης βούρτσας που γίνεται με κυκλικές κινήσεις και πάντα σε στεγνό δέρμα. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το σώμα σου με φυσικό τρόπο, ενώ ακόμη θα ενεργοποιήσεις και τη μικροκυκλοφορία χαρίζοντας στο σώμα μια σφριγηλή και ελαστική όψη.