7 beauty tips που θα δώσουν στο μανικιούρ σου έξτρα διάρκεια & θα δείχνει όπως την πρώτη ημέρα!

Έτσι θα παρατείνεις στο χρώμα των νυχιών σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Και σε ποια δεν αρέσει ένα μανικιούρ που διαρκεί για μέρες και παραμένει αναλλοίωτο; Σε όλες μας φυσικά! Σε αυτό θα βοηθήσει ένας μίνι οδηγός φροντίδας, που εάν τον ακολουθήσεις τα νύχια σου θα κρατήσουν το υπέροχο χρώμα τους χωρίς φθορές για πολλές, πολλές μέρες! (δες και τα sage green nails, την trendy απόχρωση στα νύχια που θα σε φέρει πιο κοντά στην άνοιξη)

Παρότι τα βερνίκια νυχιών-λόγω των προηγμένων συνθέσεών τους- πλέον έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ωστόσο δεν κρατούν για όσο θα θέλαμε. Παρόλα αυτά πάντα υπάρχουν κάποια tips που μπορούμε να δοκιμάσουμε για να τους δώσουμε μια έξτρα παράταση προκειμένου να διατηρήσουν το υπέροχο χρώμα τους ακόμη περισσότερο. Παρακάτω θα δεις μερικά από αυτά.

6+1 beauty tips που θα δώσουν έξτρα διάρκεια στο μανικιούρ σου & θα είναι ακριβώς όπως την πρώτη ημέρα!

  1. Λίμαρε τα νύχια σου προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα λεπτύνουν και θα έχουν ενιαίο πάχος αποφεύγοντας το σπάσιμο στις άκρες.
  2. Εκτός από ένα primer που θα απλώσεις στα νύχια σου πριν ξεκινήσεις το μανικιούρ φρόντισε στη συνέχεια να εφαρμόσεις μια στρώση από ένα σκληρυντικό νυχιών, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βάση.

    γυναίκα κάνει μανικιούρ στο σπίτι
    Unsplash


  3. Eπίλεξε ένα βερνίκι μακράς διάρκειας, το οποίο θα κρατήσει περισσότερο σε σχέση με ένα απλό βερνίκι νυχιών.
  4. Ενυδάτωσε τα νύχια και τα πετσάκια. Τα ξηρά και αφυδατωμένα νύχια έχουν περισσότερες πιθανότητες να σπάσουν γι' αυτό και η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας και ενός ειδικού ελαίου για τα επωνύχια είναι απολύτως απαραίτητη αφού ολοκληρώσεις το μανικιούρ σου.
  5. Περιόρισε τη χρήση προϊόντων φροντίδας για τα νύχια και τα επωνύχια που περιέχουν υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ, όπως τα αντισηπτικά. Και αυτό γιατί μπορεί να είναι αποτελεσματικά για να αντιμετωπίζουν τα μικρόβια παρόλα αυτά μπορεί να φθείρουν το μανικιούρ σου και να το αλλοιώσουν.
  6. Φόρεσε γάντια για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο θα θωρακίσεις τα νύχια σου από αλλοιώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν απορρυπαντικά κ.λπ.
  7. Σφράγισε το μανικιούρ σου με ένα top coat. To να εφαρμόζεις μια στρώση από το top coat πάνω από το αγαπημένο σου βερνίκι κάθε δεύτερη ημέρα είναι ένας καλός τρόπος για να του δώσεις έξτρα διάρκεια.