Λίγο νερό και αλάτι το πρωί, με άδειο στομάχι, μειώνει την κατακράτηση υγρών & ενυδατώνει το σώμα – Το κάνει και η Elle Macpherson!

Ένα καλό κρυμμένο μυστικό ομορφιάς αποκαλύπτεται

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Photo by Sam Tabone/WireImage/ Getty Images/ Ideal Image
Photo by Sam Tabone/WireImage/ Getty Images/ Ideal Image

Το να πίνεις ένα ποτήρι νερό με μια πρέζα αλάτι το πρωί φαίνεται να είναι η νέα τρέλα ευεξίας, που έχει γίνει viral γιατί κάνει καλό στον οργανισμό αλλά και στο σώμα σου. Πρόκειται για ένα καινούργιο ευεργετικό «κοκτέιλ», το οποίο έχει μπει ήδη στη λίστα των fitness addict για ένα υγιές και καλλίγραμμο κορμί.(δες και το εύκολο σπιτικό scrub με καφέ με το οποίο θα ξεχάσεις την κυτταρίτιδα- Δες πώς να το φτιάξεις)

Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο κοκτέιλ-ρόφημα που καταναλώνεται το πρωί, και όχι μόνο, έχει τεράστια οφέλη για την υγεία αλλά και το σώμα σου, ενώ δεν είναι λίγες οι σταρ και influencers που το έχουν ήδη εντάξει στην καθημερινότητά τους για να αντιμετωπίσουν την κατακράτηση υγρών και να ενυδατώσουν καλά τον οργανισμό τους.

Λίγο νερό και αλάτι το πρωί, με άδειο στομάχι ωφελεί την υγεία και το σώμα σου – Το κάνει και η Elle Macpherson

Το top-model, Elle Macpherson, φροντίζει να βάζει ένα ποτήρι νερό με μια πρέζα ροζ αλάτι Ιμαλαΐων στο κομοδίνο της το βράδυ πριν κοιμηθεί για να βεβαιωθεί ότι είναι το πρώτο πράγμα που θα πιει το πρωί για να μειώσει την κατακράτηση υγρών και να ενυδατώσει σωστά το σώμα της.

γυναίκα κρατά ένα ποτήρι νερό
Unsplash

Το συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να παρασκευαστεί είτε προσθέτοντας λίγο αλάτι ή με φακελάκια ηλεκτρολυτών, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται από αθλητές μετά την προπόνηση.

Γιατί το νερό & οι ηλεκτρολύτες είναι σημαντικοί για τον οργανισμό;

Όλα ξεκινούν με το νερό. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε αρκετό και να είμαστε σωστά ενυδατωμένοι. Αυτό άλλωστε συμβάλλει από την καλή πέψη και την υγιή όψη της επιδερμίδας μέχρι τις γνωστικές μας επιδόσεις και την ενέργειά μας.

Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι οι ηλεκτρολύτες, που υπάρχουν μεταξύ άλλων και στο αλάτι, παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην ενυδάτωσης του σώματος, ενώ η πρόσληψη τους μέσω της διατροφής είναι απαραίτητη για να προσφέρει στον οργανισμό σου όλα όσα έχει ανάγκη.

Όσο για την ποσότητα που χρειάζεσαι; Αυτή εξαρτάται από παράγοντες όπως: η ηλικία, οι δραστηριότητες σου, η πρόσληψη υγρών ακόμα και το κλίμα στο οποίο ζεις. Η έντονη άσκηση, τα ταξίδια με αεροπλάνο, ο ζεστός καιρός, η κατανάλωση αλκοόλ, η σάουνα, ακόμη και οι κάποιες συγκεκριμένες δίαιτες μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια ηλεκτρολυτών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η χρήση ηλεκτρολυτών είναι απαραίτητη. Έτσι, το ευεργετικό αυτό ρόφημα σίγουρα θα σε ωφελήσει σημαντικά!