Λεύκανση δοντιών: Με αυτά τα κόλπα θα αποκτήσεις ένα λευκό χαμόγελο με τον πιο φυσικό τρόπο!

Είναι πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Αναρωτιέσαι πώς να αποκτήσεις ένα λευκό και αστραφτερό χαμόγελο προστατεύοντάς τα από το αντιαισθητικό κιτρίνισμα και τη φθορά; Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται σε μερικές εύκολες και γρήγορες σπιτικές συνταγές, με απλά συστατικά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να λευκάνεις τα δόντια σου με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Εκτός λοιπόν από τον σωστό και συχνό καθαρισμό των δοντιών που είναι το Α και το Ω για ένα υγιές, λευκό χαμόγελο, ειδικά μετά το φαγητό αλλά και πρωί και το βράδυ πριν κοιμηθείς βάλε στη ζωή και στην καθημερινότητά σου τις παρακάτω homemade συνταγές που θα το διατηρήσουν πιο λευκό από ποτέ! (δες και ένα εύκολο σπιτικό scrub με καφέ που θα σε κάνει να ξεχάσεις την κυτταρίτιδα)

Με αυτά τα κόλπα θα αποκτήσεις ένα λευκό χαμόγελο με φυσικό τρόπο!

  • Δοκίμασε μια σπιτική συνταγή λεύκανσης με βασικό συστατικό τη μαγειρική σόδα. Σε ένα ποτήρι ρίχνεις μερικές σταγόνες από ένα χυμό λεμονιού και το αναμειγνύεις με μισή κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Άφησε το μείγμα σου για λίγο στην άκρη και μετά βούρτσισε τα δόντια σου με αυτό χρησιμοποιώντάς το ως οδοντόκρεμα αφήνοντάς το να δράσει για λίγα λεπτά πριν τα ξεπλύνεις. Σημείωσε ότι η μαγειρική σόδα αποτελεί μια φυσική τεχνική λεύκανσης των δοντιών, που απομακρύνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι δημιουργούν το ανεπιθύμητο κιτρίνισμα.

χαμογελαστή γυναίκα
Unsplash

  • Παρασκεύασε μια φυσική φόρμουλα με μηλόξυδο. Σε ένα μπολ ανακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με 1 αντίστοιχη κουταλιά νερό. Στη συνέχεια κάνε μερικές στοματικές πλύσεις για λίγα δευτερόλεπτά και θα δεις ορατή διαφορά Προσοχή όμως γιατί η συχνή εφαρμογή αυτής της φόρμουλας ενδέχεται να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών σου.
  • Τρίψε τα δόντια σου με φλούδες φρούτων. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι ή και μπανάνα, που χαρίζουν ένα λευκό εφέ στα δόντια σου.

Σε κάθε περίπτωση ο πιο εύκολος και πιο άμεσος τρόπος λεύκανσης, εκτός φυσικά από την παρασκευή κάποιας σπιτικής συνταγής, είναι ένα ειδικό κιτ, που προσφέρει αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα λευκό χαμόγελο, χωρίς ωστόσο να προκαλέσεις βλάβη στο σμάλτο των δοντιών ή ερεθισμό στα ούλα σου.

Σημείωσε ότι τα προϊόντα λεύκανσης δεν λευκαίνουν το χρώμα των δοντιών αλλά απομακρύνουν τις χρωστικές ουσίες, τα βακτήρια και την πλάκα, που δημιουργούν αυτό το αντιαισθητικό κιτρίνισμα και έτσι προσφέρουν ένα πιο λαμπερό και αστραφτερό αποτέλεσμα.