Φτιάξε μόνη σου σπιτικό self-tan με κακάο & απόκτησε μια ηλιοκαμένη επιδερμίδα με τον πιο φυσικό τρόπο!

Μαύρισε εύκολα και γρήγορα από την άνεση του σπιτιού σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Εάν είσαι από εκείνες που διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα αυτο-μαυρίσματος (self-tan) για να αποκτήσεις μια χρυσαφένια όψη, χωρίς να σε δει ο ήλιος, σου έχουμε έτοιμη τη λύση, ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός και θέλεις να βλέπεις το δέρμα σου πιο! (δες και φυσικές συνταγές ομορφιάς για να χαρίσεις αναζωογόνηση & περιποίηση στο σώμα σου)

Δοκίμασε να παρασκευάσεις μόνη σου ένα home-made αυτομαυριστικό, με βασικό συστατικό το κακάο και μερικά απλά υλικά που μπορεί να έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Είναι σίγουρα πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις, ενώ θα σου χαρίσει άμεσα μια υπέροχη ηλιοκαμένη επιδερμίδα με τον πιο φυσικό τρόπο και εντελώς ανέξοδα!

Πώς να φτιάξεις μόνη σου ένα σπιτικό self tan με κακάο

Για να παρασκευάσεις μια home-made συνταγή self tan που θα σου χαρίσει μια ηλιοκαμένη όψη θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά, τα οποία μπορείς να τα έχεις ήδη στο ντουλάπι σου.

γυναίκα στο μπάνιο εφαρμόζει self tan
Unsplash

Τα υλικά

  • 1/4 φλιτζάνι κακάο
  • 1/4 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ή καστανή ζάχαρη
  • Προαιρετικά: Λίγες σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο βανίλιας για ένα διακριτικό άρωμα.

Εκτέλεση

Ανακάτεψε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια άπλωσε το μείγμα στο σώμα σου αποφεύγοντας να εφαρμόσεις αρκετή ποσότητα σε γόνατα, αστραγάλους και αγκώνες. Άφησέ το δράσει για περίπου 15-20 λεπτά και μετά αφαίρεσέ το με μια υγρή πετσέτα πριν ξεπλύνεις καλά στο σώμα σου. Για ένα πιο έντονο εφέ μπορείς αφού απορροφηθεί καλά η πρώτη στρώση μπορείς να εφαρμόσεις και μια δεύτερη. Σημείωσε ότι το κακάο προσφέρει ένα ελαφρύ, φυσικό μαύρισμα στο δέρμα, ενώ το καλαμποκέλαιο θα βοηθήσει στην ενυδάτωση και στην ενίσχυση του χρώματος.

Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε την ενυδατική σου κρέμα σου, ως βάση, στην οποία θα προσθέσεις 1/4 από μια κούπα κακάο. Ανάμειξέ το καλά και μετά εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα στο σώμα σου χρησιμοποιώντας γάντια για να μην λερωθούν τα χέρια σου.

Τι να προσέξεις για να αποκτήσεις μια ηλιοκαμένη επιδερμίδα με φυσικό τρόπο

Πριν από την εφαρμογή της αυτο-μαυριστικής κρέμας και για να έχει ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια φρόντισε να κάνεις μια ήπια απολέπιση στο σώμα προκειμένου να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά του. Επίσης, για να διατηρηθεί το μπρούτζινο χρώμα στο δέρμα σου αναλλοίωτο καλό είναι να γίνεται η εφαρμογή της αυτο-μαυριστικής κρέμας μια φορά την εβδομάδα.