Με αυτά τα κόλπα θα επιλέξεις σωστά το άρωμα που σου ταιριάζει!

Δεν θέλει κόπο, μόνο τρόπο!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Η επιλογή του κατάλληλου αρώματος είναι μια προσωπική επιλογή που πρέπει να καθρεφτίζει τις προτιμήσεις αλλά και την προσωπικότητά σου. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν κάποιες έξυπνες και χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες θα σε οδηγήσουν στην ιδανική αρωματική σύνθεση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή προσέγγιση και λίγος χρόνος για να εξερευνήσεις τις επιλογές σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα βρεις το κατάλληλο άρωμα, που θα αναδείξει την προσωπικότητά σου και θα σε κάνει να ξεχωρίζεις στο πέρασμά σου. (δες και την παράξενη τάση στο TikTok: Nα φοράς άρωμα στον ύπνο)

Με αυτά τα κόλπα θα επιλέξεις σωστά το άρωμα που σου ταιριάζει καλύτερα

  • Δείξε εμπιστοσύνη στις προτιμήσεις σου. Πριν επιλέξεις ένα άρωμα, σκέψου τους τύπους αρωμάτων που αγοράζεις. Στην συνέχεια ανάλογα με το εάν είναι φρουτώδη, λουλουδένια, ξυλώδη ή ανατολίτικα κάνε την επιλογή σου.
  • Δοκίμασέ το. Πριν αγοράσεις ένα άρωμα, ψέκασέ το πάνω στο δέρμα σου για να δεις εάν σου ταιριάζει. Το εσωτερικό του καρπού είναι μια καλή περιοχή για να το τεστάρεις.

    γυναίκα ψεκάζεται με άρωμα
    Pexels
  • Λάβε υπόψη σου τις εποχές του χρόνου. Το άρωμα που επιλέγεις πρέπει να αντιστοιχεί στην εποχή για την οποία το επιλέγεις. Για παράδειγμα, ένα ελαφρύ, φρέσκο άρωμα είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, ενώ ένα πιο βαρύ και ζεστό άρωμα είναι κατάλληλο για το χειμώνα ή για τις βραδινές εξόδους.
  • Ζήτησε ένα δοκιμαστικό δείγμα. Πολλές εταιρείες προσφέρουν δείγματα αρωμάτων που μπορείς να δοκιμάσετε πριν αγοράσεις το άρωμά σου οπότε μη διστάσεις να το ζητήσεις.
  • Προσάρμοσέ το στη χημεία σου. Το άρωμα πρέπει να αντανακλά την προσωπική σου χημεία και να συμπληρώνει το φυσικό σου άρωμα. Μην ξεχνάς ότι κάθε άτομο έχει μια μοναδική μυρωδιά, οπότε το ίδιο άρωμα μπορεί να μυρίζει διαφορετικά από άτομο σε άτομο.
  • Ακολούθησε το lifestyle σου. Προτίμησε ένα άρωμα που αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής σου. Για παράδειγμα, αν αγαπάς τη φύση, ένα φρέσκο θα μπορούσε να είναι ιδανική επιλογή κ.ο.κ.
  • Άκου στους επαγγελματίες. Εάν δυσκολεύεσαι στην επιλογή του κατάλληλου αρώματος, μπορείς να συμβουλευτείς έναν ειδικό στον τομέα των αρωμάτων. Οι ειδικοί σε καταστήματα καλλυντικών μπορούν να σου προτείνουν αρώματα που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις και το στιλ σου.