Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Με αυτά το κόλπα δεν θα μυρίζει δυσάρεστα η αναπνοή σου!

Οι λύσεις είναι πιο εύκολες από όσο νόμιζες

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ο εορτασμός της 25η Μαρτίου στην Ελλάδα συνοδεύεται και από ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι όπου την τιμητική του έχει ο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Και παρότι πρόκειται για ένα νοστιμότατο και θρεπτικό γεύμα, ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία και τον οργανισμό, έχει ένα μόνο αρνητικό, το οποίο αποτελεί και έναν από τους λόγους για τους οποίους αρκετοί το αποφεύγουν. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η δυσάρεστη μυρωδιά της αναπνοής μετά το φαγητό, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις κρατά όλη την ημέρα και σε φέρνει σε δύσκολη θέση.

Μην ανησυχείς όμως γιατί και γι' αυτό υπάρχουν έξυπνες λύσεις, που εάν τις ακολουθήσεις πιστά το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις το υπέροχο αυτό πιάτο χωρίς να έχεις δεύτερες σκέψεις. Δες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να καταπολεμήσεις τη δυσάρεστη μυρωδιά της αναπνοής σου. (δες και πώς να φιτάξεις μόνη σου σπιτικό self-tan με κακάο για να αποκτήσεις μια ηλιοκαμένη επιδερμίδα με τον πιο φυσικό τρόπο)

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Με αυτά το κόλπα δεν θα μυρίζει καθόλου η αναπνοή σου!

Αν μετά την από κατανάλωση των παραδοσιακών εδεσμάτων της 25η Μαρτίου η μυρωδιά της αναπνοής σου έχει μια εσάνς σκόρδου υπάρχουν τρόποι για να την καταπολεμήσεις και αυτοί δεν βρίσκονται ούτε στις τσίχλες, ούτε στην κατανάλωση μυρωδικών. Πάρε μια μικρή γεύση από όλα όσα μπορείς να δοκιμάσεις.

  • H κατανάλωση ενός μήλου, μετά το φαγητό, μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σου ενάντια στην καταπολέμηση της κακοσμίας που προκαλεί στην ανάσα η κατανάλωση σκόρδου.

    μπακαλιάρος σκορδαλιά
    Shutterstock
  • Το τσάι είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες εξαφανίζουν όλα όσα θυμίζουν και μυρίζουν σκόρδο στην αναπνοή σου. Αφού λοιπόν ολοκληρώσεις το γεύμα σου πιες 2 φλιτζάνια τσάι.
  • Εάν πάλι είσαι λάτρης των γαλακτοκομικών μπορείς να πιείς ένα ποτήρι γάλα παράλληλα με το γεύμα σου. Σημείωσε ότι το πλήρες γάλα προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.
  • Ο χυμός λεμονιού χωρίς ζάχαρη, είναι ακόμη μια καλή φυσική συνταγή που θα σε βοηθήσει να πεις αντίο στη δυσάρεστη αναπνοή.
  • Τέλος, το βούρτσισμα των δοντιών μετά το φαγητό σε συνδυασμό με τη χρήση ενός στοματικού διαλύματος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κακοσμία της αναπνοής σου.