Traptox: Αυτή είναι η νέα τάση του botox που σμιλεύει τους ώμους & χαρίζει σιλουέτα που θυμίζει Barbie!

Δες σε ποιους απευθύνεται & πόσο διαρκεί

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Το botox, αποτελεί μια ενέσιμη μη-επεμβατική θεραπεία η οποία είναι γνωστή, ειδικά στην Αμερική, από τη δεκαετία του 1990. Μάλιστα τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα μέσα από μια λεία και νεανική επιδερμίδα χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες, την κατατάσσουν -εδώ και χρόνια- ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς αντιγηραντικές μεθόδους, που μπορεί να κάνει κανείς στο ιατρείο, χωρίς να καταφύγει στο νυστέρι.

Ωστόσο πρόσφατα μαζί με το ήδη διαδεδομένη botox ακούσαμε και για το botox trapezius, που έχει γίνει γνωστό ως «traptox» ή «barbietox», μια επίσης ενέσιμη θεραπεία που αξιοποιεί την ίδια μυοχαλαρωτική τοξίνη προκειμένου να χαλαρώσει την περιοχή των ώμων και τον αυχένα. Η συγκεκριμένη τεχνική προσφέρει ανακούφιση από πόνους μαζί με ένα σμιλεμένο εφέ στον άνω κορμό σου, που μοιάζει με εκείνο της κούκλας Barbie. (δες και για το πυρίτιο, το φυσικό αντιγηραντικό συστατικό για υγιή επιδερμίδα, δυνατά μαλλιά & γερά νύχια)

Traptox: Αυτή είναι η νέα τάση του botox που σμιλεύει τους ώμους & χαρίζει σιλουέτα που θυμίζει Barbie!

Το traptox είναι μια δημοφιλής μέθοδος- μη επεμβατική- με πολλαπλά και αποδεδειγμένα οφέλη για το το σώμα. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό είναι ήδη viral και στα social media για την αποτελεσματικότητά της, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που την έχουν ήδη δοκιμάσει τόσο για λειτουργικούς όσο και για αισθητικούς λόγους.

γυναίκα με γυρισμένη πλάτη και ωραίους ώμους
Pexels

Μια από τις βασικές χρήσεις του traptox είναι για να ανακουφίσει τους ακούσιους σπασμούς των μυών της ωμοπλάτης και του αυχένα αντιμετωπίζοντας τους πόνους, ενώ ακόμη μπορεί να προσφέρει μια σμιλεμένη μορφή στην περιοχή που θυμίζει τη σιλουέτα της Barbie (εξού και η ονομασία barbietox).

Για ποιους είναι ιδανική;

Η συγκεκριμένη τεχνική ενδείκνυται για όλους όσοι υποφέρουν από πόνους στον αυχένα, που κατά βάση προκύπτουν από την καθιστική ζωή και τις πολλές ώρες που βρίσκονται μπροστά από έναν υπολογιστή. Παρόλα αυτά, αν και το traptox συστήνεται από τους περισσότερους ειδικούς για να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό προτείνεται να συνδυάζεται με την κατάλληλη φυσιοθεραπεία, που θα βελτιώσει σημαντικά τα παραπάνω προβλήματα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα είναι αρχικά ορατά 3- 5 ημέρες μετά από τη θεραπεία, ενώ ολοκληρώνονται σε διάστημα 2-4 εβδομάδων. Όσο για τη διάρκειά τους... αυτή εξαρτάται καθαρά από τον οργανισμό σου. Υπολόγισε ότι κατά μέσο όρο το traptox διαρκεί 3-6 μήνες, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεταβολίζει ο οργανισμός σου το συγκεκριμένο ενέσιμο.