Άρωμα: Αυτοί είναι οι «χρυσοί» κανόνες για να το εφαρμόζεις σωστά & στα κατάλληλα σημεία στο σώμα σου!

Δες όλα όσα πρέπει να προσέξεις όταν το ψεκάζεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

H επιτυχία στην εφαρμογή του αρώματος, το οποίο θα σε κάνει να ξεχωρίζεις στο πέρασμά σου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνική που θα ακολουθήσεις αλλά και τις περιοχές του σώματος πάνω στις οποίες θα το ψεκάσεις.

Εμείς βρήκαμε κάποιους βασικούς κανόνες αλλά και χρήσιμες συμβουλές που εάν τις υιοθετήσεις θα εφαρμόσεις σωστά το άρωμά σου, το οποίο θα έχει έτσι έξτρα διάρκεια, χωρίς να αλλοιωθεί. (δες και την παράξενη τάση στο TikTok: Nα φοράς άρωμα στον ύπνο)

Άρωμα: Αυτοί είναι οι «χρυσοί» κανόνες για να το εφαρμόζεις σωστά & στα κατάλληλα σημεία στο σώμα σου!

  • Βασικός κανόνας για τη σωστή εφαρμογή του είναι να γίνεται πάντα σε καθαρή και σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο θα απλωθεί καλύτερα και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

γυναίκα ψεκάζει άρωμα πάνω στο σώμα της
Shutterstock

  • Επέλεξε τα σωστά σημεία εφαρμογής. Ορισμένες περιοχές πάνω στο σώμα όπως: οι καρποί, τα αυτιά, ο λαιμός και οι αγκώνες είναι ιδανικές για την εφαρμογή ενός αρώματος. Και αυτό γιατί οι επίμαχες περιοχές είναι πιο ευαίσθητες στη θερμοκρασία και θα το βοηθήσουν να διαχυθεί καλύτερα.
  • Πολύ σημαντική είναι και η απόσταση από την οποία ψεκάζεις το άρωμά σου. Μια καλή απόσταση θεωρείται αυτήν των 30 εκατοστών.
  • Για ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα εφάρμοσε το άρωμά σου αμέσως μετά από ένα ζεστό μπάνιο, Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα.
  • Στην περίπτωση που θέλεις μια διακριτική αίσθηση του αρώματός σου πάνω στην επιδερμίδα ψέκασε μέσα στο χώρο σου και μετά πέρασε μέσα από το αρωματικό πέπλο που δημιούργησες. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο απαλό στο δέρμα σου.
  • Ένας άλλος έξυπνος τρόπος για να αφήσεις το αρωματικό σου αποτύπωμα είναι ψεκάζοντας τα μαλλιά σου! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια κάποιο εργαλείο θερμότητας, όπως σεσουάρ ή ψαλίδι μαλλιών.
  • Απόφυγε τις υπερβολές. Το λίγο είναι πάντα καλύτερο από το πολύ. Μην ξεχνάς ότι στην περίπτωση που υπερβάλλεις με την ποσότητα αυτό ενδέχεται να είναι ενοχλητικό για τους γύρω σου και να τους απομακρύνει αντί να προσελκύει.

Και μην ξεχνάς... το άρωμα είναι ένα μέσο αυτο-έκφρασης που μπορεί να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη. Έτσι, με τη σωστή τεχνική και εφαρμογή, μπορεί να γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος του στιλ και της προσωπικότητάς σου.