Πεντικιούρ στο σπίτι: Mε αυτά τα κόλπα θα το κάνεις σαν επαγγελματίας!

Ακολούθησε τις συμβουλές των pro

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Η θερμοκρασία ανεβαίνει διαρκώς και θέλεις όσο τίποτα στον κόσμο να φορέσεις από τώρα τα καλοκαιρινά σανδάλια αλλά δεν πρόλαβες να κάνεις πεντικιούρ; Νo worries! Γιατί το να το κάνεις, ακόμη και τώρα μόνη σου στο σπίτι, όσο αν και να σου φαντάζει δύσκολο, τελικά δεν είναι!

Αρκούν οι σωστές τεχνικές και τα κατάλληλα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις σαν επαγγελματίας εφαρμόζοντας το αγαπημένο σου χρώμα στα νύχια. (δες και το dip powder nails, τη viral τεχνική στο μανικιούρ για την οποία όλοι θα μιλούν το 2024 - Διαρκεί περισσότερο & από ημιμόνιμο)

Πεντικιούρ στο σπίτι: Mε αυτά τα κόλπα θα το κάνεις σαν επαγγελματίας!

  • Πριν ξεκινήσεις βεβαιώσου ότι έχεις απολυμάνει τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσεις (ψαλιδάκια, λίμες κ.λπ.) για να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις.

    γυναίκα κάνει πεντικιούρ στο σπίτι
    Unsplash
  • Στη συνέχεια βύθισε τα πόδια σε μια λεκάνη, στην οποία θα έχεις τοποθετήσει χλιαρό νερό και άλατα αφήνοντάς τα εκεί για 10-15 λεπτά περίπου.
  • Μετά αφαίρεσέ τα από τη λεκάνη και σκούπισέ τα ταμποναριστά με μια βαμβακερή πετσέτα. Τώρα με ένα ειδικό ψαλίδι κόψε τα νύχια σου σε μια ευθεία αφαιρώντας τυχόν γωνίες που μπορεί να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα.
  • Μόλις τελειώσεις χρησιμοποίησε μια λίμα νυχιών για να λειαίνεις τις άκρες τους και να τους δώσεις το επιθυμητό σχήμα. Το σημαντικό σε αυτή τη διαδικασία είναι να ακολουθήσει το φυσικό τους σχήμα.
  • Τώρα είσαι έτοιμη να τα βάψεις. Πριν ξεκινήσεις όμως εφάρμοσε μια προστατευτική βάση αφήνοντάς τη να στεγνώσει καλά πριν απλώσεις το βερνίκι σου.
  • Αφού στεγνώσει η βάση σου διάλεξε το αγαπημένο σου χρώμα σε βερνίκι και πέρασε μια πρώτη στρώση από τα νύχια σου. Άφησέ την να στεγνώσει και μετά πέρασε μια δεύτερη στρώση.
  • Για τελικό φινίρισμα άπλωσε ένα top coat, που θα σφραγίσει το χρώμα στα νύχια σου και θα τους δώσει έξτρα λάμψη.
  • Μόλις στεγνώσει καλά και το top coat εφάρμοσε στα άκρα σου μια ιδέα από μια ενυδατική κρέμα ποδιών μαζί με λίγο ειδικό έλαιο στα νύχια για να τους χαρίσεις έξτρα λάμψη και ενυδάτωση.
  • Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία μην ξεχάσεις να απολυμάνεις τα εργαλεία σου για την επόμενη χρήση.