Hμιμόνιμο μανικιούρ: Πώς θα το κάνεις μόνη σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας nail artist!

Γίνε ο pro του εαυτού σου!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το ημιμόνιμο μανικιούρ σου χάλασε και δεν πρόλαβες να κλείσεις ραντεβού στο αγαπημένο σου nail salon για να το ανανεώσεις; Από την άλλη και τα οικονομικά σου δεν είναι στη καλύτερη φάση; Ό,τι και από τα δυο να συμβαίνει μην πανικοβάλλεσαι! Και αυτό γιατί πάντα υπάρχει τρόπος να κάνεις το τέλειο ημιμόνιμο μανικιούρ από την άνεση του σπιτιού σου, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Απλώς επενδύοντας σε μερικά εργαλεία και προϊόντα-κλειδί που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις σε λίγα μόνο βήματα χωρίς να να χρειαστεί να ξοδευτείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω κινήσεις για ένα ημιμόνιμο μανικιούρ, που θα μοιάζει σαν να το έκανε επαγγελματίας. (δες και τη Hailey Bieber με «ballerina chrome nails», την πιο κομψή τάση στα νύχια της φετινής άνοιξης)

Πώς θα κάνεις μόνη σου στο σπίτι ημιμόνιμο μανικιούρ σαν επαγγελματίας nail artist!

Το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι μια δημοφιλής τεχνική, που γίνεται από nail artists, μέσα από την οποία αποκτάς ένα ανθεκτικό μανικιούρ για περισσότερες από δύο εβδομάδες. Παρόλα αυτά με λίγα υλικά και μερικά απλά βήματα μπορείς να το πετύχεις και μόνη σου στο σπίτι.

γυναίκα κάνει μανικιούρ στο σπίτι
Shutterstock

Τα εργαλεία & τα προϊόντα που θα χρειαστείς:

  • Μια βάση για ημιμόνιμο μανικιούρ.
  • Το ημιμόνιμο βερνίκι της επιλογής σου.
  • Ένα top coat για ημιμόνιμο μανικιούρ.
  • Λάμπα LED ή UV για τον πολυμερισμό του βερνικιού
  • Ένα αφαιρετικό νυχιών.
  • Μια λίμα νυχιών.
  • Ένα buffer και ένα ειδικό εργαλείο για πετσάκια.

Τα 5 βήματα για ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο

  1. Η προετοιμασία. Με μια λίμα δημιούργησε το επιθυμητό σχήμα στα νύχια σου και στη συνέχεια με ένα buffer λείανε τις άκρες και την κορυφή τους, ώστε το βερνίκι να απλωθεί ομοιόμορφα. Μόλις τελειώσεις με το ειδικό εργαλείο σπρώξε για πετσάκια προς τα μέσα χωρίς ωστόσο να τραυματίσεις τα νύχια σου.
  2. Η βάση. Εφάρμοσε μια λεπτή από τη βάση για ημιμόνιμο μανικιούρ σε κάθε νύχι και πολυμέρισέ την με τη βοήθεια της λάμπας UV ή LED για μερικά δευτερόλεπτα.
  3. Το χρώμα. Άπλωσε δύο λεπτές στρώσεις από το αγαπημένο σου ημιμόνιμο βερνίκι πολυμερίζοντας κάθε στρώση κάτω από τη λάμπα.
  4. Το φινίρισμα. Ολοκλήρωσε το μανικιούρ σου με με μια λεπτή στρώση από το top coat την οποία επίσης θα πολυμερίσεις και αυτήν κάτω από τη λάμπα.
  5. Η τελική πινελιά. Αφαίρεσε υπολείμματα και διόρθωσε τυχόν ατέλειες με το αφαιρετικό νυχιών και μετά άπλωσε λίγο έλαιο στα νύχια και στα επωνύχια για να τα ενυδατώσεις και για να δείχνουν υγιή και λαμπερά. Τώρα είσαι έτοιμη για να απολαύσεις το αγαπημένο σου ημιμόνιμο για μέρες χωρίς να χρειαστεί να κλείσεις ραντεβού στο nail salon!