Self tanner: Έτσι θα το εφαρμόσεις σωστά για ένα υπέροχο μαύρισμα χωρίς ήλιο!

Δες βήμα-βήμα τη σωστή χρήση του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ονειρεύεσαι μια ηλιοκαμένη όψη χωρίς ήλιο; Το self tanning θα σε βοηθήσει να την αποκτήσεις από την άνεση του σπιτιού σου και χωρίς να εκτεθείς καθόλου στις επικίνδυνες ακτίνες σου ήλιου.

Ωστόσο, όπως κάθε διαδικασία έτσι και αυτή που αφορά στην εφαρμογή του θέλει ειδική προσοχή γιατί μπορεί να δημιουργήσει ένα αντιαισθητικό πορτοκαλί χρώμα ή ακόμα και σε λεκέδες πάνω στο δέρμα σου. Παρακάτω θα δεις τον τρόπο για να το εφαρμόσεις όπως πρέπει. (δες και για τη σωστή φροντίδα ποδιών πριν το καλοκαίρι)

Self tanner: Έτσι θα το εφαρμόσεις σωστά για ένα υπέροχο μαύρισμα χωρίς ήλιο!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια χρυσαφένια, μπρούτζινη επιδερμίδα.

γυναίκα εφαρμόζει self tan
Shutterstock

Πριν από την εφαρμογή του self-tan, είναι σημαντικό να προετοιμάσεις σωστά το δέρμα σου απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά του με τη βοήθεια ενός απολεπιστικού σώματος, κατά προτίμησε oil-free. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα σου θα είναι λεία και απαλή και πανέτοιμη για να υποδεχθεί το self tan σου.

Στη συνέχεια και αφού χρησιμοποιήσεις ειδικά γάντια εφαρμογής άπλωσε μια ιδέα από το self tan ομοιόμορφα στο σώμα σου αποφεύγοντας την υπερβολική ποσότητα κοντά στις αρθρώσεις. Για ένα ήπιο μαύρισμα αρκεί ακόμη και μια εφαρμογή ενώ εάν θέλεις ένα πιο έντονο εφέ στο δέρμα σου μπορείς να επαναλάβεις την εφαρμογή του για να ενισχύσεις το χρώμα στο σώμα σου.

Αμέσως μετά την εφαρμογή θα πρέπει να το αφήσεις να στεγνώσει πολύ καλά πριν φορέσεις τα ρούχα σου, ενώ καλό είναι να αποφύγεις το νερό για αρκετές ώρες. Έτσι, το χρώμα θα σταθεροποιηθεί και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια πάνω στο δέρμα σου.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα ενός self tan διαρκεί περίπου 3-7 μέρες, ενώ σταδιακά σβήνει. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλεις να το διατρήσεις ακόμη περισσότερο θα πρέπει να επαναλάβεις την εφαρμογή του.

Πώς να το συντηρήσεις

Για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου ακόμη περισσότερα φρόντισε να ενυδατώνεις πολύ καλά το δέρμα σου σε καθημερινή βάση αποφεύγοντας τη συχνή χρήση απολεπιστικών προϊόντων, που μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα από το δέρμα σου.