Αποτρίχωση στο σπίτι: Δες τα πιο χρήσιμα tips για να την κάνεις πιο ανώδυνη χωρίς ίχνος ερεθισμού!

Έτσι θα προφυλάξεις το δέρμα σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η αποτρίχωση στο σπίτι, και όχι μόνο, αυτή την περίοδο μπαίνει στις προτεραιότητές σου και έρχεται στις πρώτες θέσεις με όλα εκείνα που πρέπει να κάνεις για να είσαι όμορφη και λαμπερή από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Οι μέθοδοι για να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο σώμα είναι πολλοί για διαφορετικοί ωστόσο όποια και εάν επιλέξεις καλό είναι να προσέξεις κάποια βασικά πράγματα προκειμένου να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς ή κοκκινίλες που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα σου. Παρακάτω θα δεις τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφύγεις. (δες και τα μυστικά για να αποχαιρετήσεις την κυτταρίτιδα μια για πάντα)

Αποτρίχωση στο σπίτι: Δες τα πιο χρήσιμα tips για να την κάνεις πιο ανώδυνη χωρίς ίχνος ερεθισμού!

  • Εάν χρησιμοποιείς ξυραφάκι ως μέθοδο αποτρίχωσης, μην αμελείς την εφαρμογή μια ενυδατικής λοσιόν, πριν απλώσεις τον αφρό σου, ώστε να προετοιμάσεις το δέρμα σου σωστά και να αποφύγεις μικροτραυματισμούς.

    γυναίκα ξυρίζει τα πόδια της
    Unsplash
  • Εάν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα που κοκκινίζει με παραμικρό και επιλέξεις να κάνεις αποτρίχωση με κάποια κρέμα, δοκίμασε να την εφαρμόσεις πρώτα σε μια μικρή περιοχή στο δέρμα σου για να δεις εάν θα εμφανιστούν συμπτώματα αλλεργίας. Εάν δεις ότι το δέρμα είναι ανθεκτικό στην κρέμα προχώρησε κανονικά εφαρμόζοντάς την στην περιοχή που θέλεις να αποτριχώσεις.
  • Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς κερί, φρόντισε να αφαιρέσεις τα υπολείμματα που θα μείνουν πάνω στο δέρμα σου μετά από τη διαδικασία εφαρμόζοντας ένα έλαιο σώματος χωρίς άρωμα με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Όποια μέθοδο αποτρίχωσης και αν επιλέξεις, δεν θα πρέπει να αμελείς την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου μετά τη διαδικασία για να της χαρίσεις βαθιά θρέψη. Έτσι θα αποφύγεις ερεθισμούς και κοκκινίλες, ενώ το δέρμα σου θα είναι απαλό σαν μετάξι!