Almond nails: Τα αμυγδαλωτά νύχια είναι η απόλυτη τάση στο μανικιούρ που θα λατρέψεις αυτό το καλοκαίρι!

Έτσι θα την υιοθετήσεις σωστά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

To αμυγδαλωτά νύχια, είναι μια τάση στο σχήμα των νυχιών που θα βλέπουμε παντού το καλοκαίρι. Και αυτό γιατί είναι ένα σχήμα που κολακεύει τα νύχια και κάνει τα δάκτυλά σου να δείχνουν πιο μακριά και λεπτά βγάζοντας ένα κομψό και φινετσάτο αποτέλεσμα, που απογειώνει κάθε μανικιούρ.

Μάλιστα το συγκεκριμένο σχήμα είναι ιδανικό για να τονίσει τις φωτεινές και πιο τολμηρές καλοκαιρινές αποχρώσεις στα νύχια σου δίνοντάς μια μοντέρνα και edgy πινελιά στο αγαπημένο σου μανικιούρ. (δες και για το seashell nails, το πιο hot μανικιούρ που θα βλέπεις παντού το καλοκαίρι)

Almond nails: Τα αμυγδαλωτά νύχια είναι η απόλυτη τάση στο μανικιούρ που θα λατρέψεις αυτό το καλοκαίρι!

Τα αμυγδαλωτά νύχια μιμούνται το σχήμα του ομώνυμου δημοφιλούς ξηρού καρπού συνδυάζοντας το στρογγυλό με το μυτερό σχήμα σε μεσαίο μήκος, για όλες όσες θέλουν να μακρύνουν τα νύχια τους, χωρίς ωστόσο να καταφύγουν σε υπερβολές. Ακόμη αισθητικά είναι πιο κομψό, ενώ σε σύγκριση με το οβάλ σχήμα δείχνει πιο λεπτό και φινετσάτο καθώς είναι ελαφρώς πιο μυτερό στις άκρες του.


Τι να προσέξεις

Για να δημιουργήσεις το συγκεκριμένο σχήμα στα νύχια σου πρέπει να λιμάρεις και τις δυο πλευρές του κάθε σου νυχιού κάνοντάς τες πιο κωνικές και πιο στενές στις άκρες τους. Με αυτόν τον τρόπο θα υιοθετήσεις εύκολα το αμυγδαλωτό σχήμα στα νύχια σου. Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σχήμα που κάνει τα δάκτυλά σου να δείχνουν πιο μακριά και έτσι το μανικιούρ σου αποκτά μια θηλυκή διάσταση.


Πώς να το κάνεις μόνη σου

Το να αποκτήσεις νύχια σε σχήμα αμυγδάλου είναι αρκετά εύκολο. Ξεκίνα κόβοντάς τα στο επιθυμητό μήκος και προσπάθησε να δημιουργήσεις και το συγκεκριμένο σχήμα για να είναι πιο εύκολο όταν λιμάρεις. Στη συνέχεια, λίμαρε προσεκτικά τις πλευρές των νυχιών σου, λεπτύνοντας προς την κορυφή του νυχιού για να έχεις ένα στρογγυλεμένο σημείο. Για να το πετύχεις αυτό χρησιμοποίησε ένα buffer, το οποίο θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το μυτερό σχήμα στα νύχια, ενώ θα κάνει και το μανικιούρ σου να διαρκέσει περισσότερο.